De eerste speelronde van de competitie zit erop. Onder 13 tot en met Onder 21 kwamen dit weekend in actie. Vijf ploegen in eigen huis; enkel Onder 16 speelde op vreemde bodem.

Onder 21 begon het seizoen sterk tegen NAC Breda. De ploeg van Jouad Boufarra en Nicky Kuiper speelde geordend en zorgvuldig, dat beloond werd met een 6-2 overwinning. Thijs van Leeuwen (3x), Olaf Kok (2x) en Myron Bostdorp kwamen allen tot scoren.

Onder 18 zag in de absolute slotfase een zwaarbevochten voorsprong verdwijnen. De ploeg van Jord Roos bood enorm veel weerstand tegen de leeftijdsgenoten van AZ Alkmaar, maar moest uiteindelijk helaas zwichten voor een veerkrachtige tegenstander. De wedstrijd eindigde in 1-2.

Onder 16 was dit weekend het enige team dat een uitwedstrijd speelde. Op bezoek bij Go Ahead Eagles boekte de selectie van Herman Kamminga een nederlaag. Het werd 4-1.

Onder 15 kwam aan het begin van de zaterdagmiddag in actie. Een 1-0 voorsprong in de rust werd goed vastgehouden en resulteerde uiteindelijk tot een overwinning: 2-1.

Onder 14 kreeg op zondag de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag op bezoek. Helaas waren de Hagenezen te sterk voor het team van trainer Daan Jalving. De bezoekers gingen met de drie punten aan de haal: 1-2.

Onder 13 was helaas niet sterk genoeg om een 0-2 achterstand bij rust om te buigen. Het team van Sjoerd Overgoor wist nog wel te scoren tegen De Graafschap, maar dit was helaas niet voldoende voor minimaal een punt. Het werd 1-2.

Uitslagen

Onder 21 – NAC Breda: 6-2
Onder 18 – AZ Alkmaar: 1-2
Go Ahead Eagles – Onder 16: 4-1
Onder 15 – Helmond Sport: 2-1
Onder 14 – ADO Den Haag:
Onder 13 – De Graafschap: 1-2