Een vijftal amateurverenigingen heeft zich officieel verbonden aan het Regioplan van de FC Twente/Heracles Academie. In navolging van vele andere clubs hebben zij afgelopen week hun handtekening gezet onder de samenwerking. 

De gezamenlijke Academie is hierdoor de samenwerking aangegaan met v.v SVVN, FC Ommen, S.V. Enter, H.V.V. Hengelo en UNO ’21. Matthijs Blijham verwelkomt de nieuwe partnerclubs met een trots gevoel voor zowel de Academie als de gehele regio: “Wij zijn blij met de aansluiting van deze vijf nieuwe partnerclubs. Het is een trots gevoel dat zij het vertrouwen in de Academie en het Regioplan op deze manier aantonen.”

Regioplan

Met het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie bijdragen aan een stijging van het niveau binnen het algehele voetballandschap in de regio. Sinds de start tijdens het vorige seizoen hebben in totaal 61 amateurclubs zich al aangesloten bij het Regioplan. Onlangs is het plan gereviewd door de KNVB en NMC Bright. Hierdoor kan de Academie, in combinatie met de input vanuit de partnerclubs, het Regioplan verder blijven optimaliseren en de kwaliteit waarborgen.

Bijeenkomsten

Naast de Regiotrainingen voor spelers organiseert de Academie ook meerdere kennisdelingsactiviteiten voor trainers, bestuurders en andere betrokkenen. Verspreid over de gehele regio vinden er gedurende het seizoen meerdere bijeenkomsten plaats over verschillende onderwerpen. Zo neemt Koen Fleer, Hoofd Jeugdscouting, volgende week de leiding tijdens de bijeenkomst voor partnerclubs in Regio West over potentieherkenning.