Sander Sybrandy heeft vrijdagmiddag een contract getekend bij FC Twente. De 18-jarige aanvaller komt uit de FC Twente/Heracles Academie en maakte afgelopen zomer een deel van de voorbereiding met de eerste selectie mee. Sander Sybrandy tekende een contract tot medio 2025 met de optie voor nog een jaar.

Sander Sybrandy, afkomstig uit het Gelderse Vierakker, heeft de volledige jeugdopleiding doorlopen. “Ik was negen jaar toen ik bij de Academie kwam. Wanneer je dan na al die jaren een contract mag tekenen bij FC Twente is dat een heel mooie bekroning”, vertelt Sybrandy. “Afgelopen jaren hebben meer jeugdspelers de kans bij het eerste gekregen en dat zorgt voor een extra motivatie als je in de Academie speelt.”

In de voorbereiding op dit seizoen stond de aanvaller op het veld bij het eerste en maakte hij zijn speelminuten in oefenwedstrijden. “Ik hoorde eind vorig seizoen dat ik aan mocht sluiten in de voorbereiding. Ik wilde me graag laten zien en ik denk dat dit gelukt is. Als je zo’n kans krijgt, moet je hem direct pakken. Je merkt op het veld direct het verschil tussen jongens-voetbal en mannen-voetbal. Het is een grote stap, maar waar je in korte tijd veel van leert. Je wordt balvaster en je weet dat je geen fouten kunt maken. Ik kijk uit naar een prachtige nieuwe stap.”

“Sander heeft afgelopen zomer het eerste deel van de voorbereiding met het eerste team meegemaakt en zich als jonge talentvolle speler laten zien”, vertelt Technisch Directeur Jan Streuer. “Sander zal dit seizoen speler blijven van de Academie en hij krijgt de komende tijd bij FC Twente de kans om een volgende stap te zetten en volwaardig lid van de selectie te worden. We hopen dat Sander een mooie toekomst tegemoet gaat bij FC Twente.”

“We zijn er trots op dat er opnieuw een speler uit de FC Twente/Heracles Academie een contract tekent bij een van de twee clubs”, vertelt Dominique Scholten, directeur van de Academie. “We leiden jeugdspelers op om de stap naar de eerste elftallen te maken. Sander is sinds de vernieuwde samenwerking de vijftiende jeugdspeler die een contract tekent bij FC Twente of Heracles Almelo. De komende jaren krijgt Sander de ruimte om zich vanuit de Academie verder te ontwikkelen bij FC Twente.”