De Onder 18 van de FC Twente/Heracles Academie nam het dit weekend op tegen AFC Ajax. Op Sportpark De Toekomst waren de Amsterdammers te sterk met 4-0, echter blikt trainer Jord Roos met opgeheven hoofd terug op de wedstrijd. Hij zag een stabiel team dat lange tijd goed meekwam met het niveau van Ajax.

“We hadden een goed voorbereid wedstrijdplan”, begint Jord Roos. “Dat plan wil je goed uitvoeren om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven, dat is naar mijn mening gelukt.” De thuisploeg kwam na 24 minuten op voorsprong, maar Onder 18 hield vervolgens goed stand. “Ajax had grotendeels meer balbezit, maar daarmee hadden zij de wedstrijd nog niet gewonnen. Zij hebben ook hun sterktes en zwakten.”

In de twintig minuten na rust breidde Ajax de stand uit tot 3-0. “Op dat moment merk je dat de wedstrijd gespeeld is. We speelden met vijf verdedigers, waardoor we continu het voordeel hadden in twee-tegen-één situaties. Echter durfde Ajax in de tweede helft het risico te nemen door één-tegen-één te spelen. Dat lukte, waardoor zij dominant werden in de duels.”

Toch is Jord Roos niet volledig neergeslagen na de ruime nederlaag. “Ons team is jonger en wij kunnen Ajax uit hun spel houden door hen onder druk te zetten. Zij moeten namelijk presteren, wij kunnen alleen ons best doen. Dat is ruim 60 minuten gelukt. Daarna waren wij knock-out en speelde Ajax het netjes uit.”

De volgende tegenstander van Onder 18 is PEC Zwolle. Aanstaande zaterdag wordt er om 15.00 uur afgetrapt op Sportpark Be Quick ’28.