Beste volgers,

Hierbij deel ik, Dominique Scholten (Directeur Academie), namens de FC Twente/Heracles Academie de eerste nieuwsbrief vanuit de gezamenlijke Academie. Het nieuwe seizoen is onlangs gestart voor alle teams. Een nieuw seizoen waarin iedereen binnen de Academie opnieuw de mogelijkheid krijgt om zich te ontwikkelen als individu, maar ook in teamverband. Laten we hopen op een mooi seizoen waarin iedere betrokkene binnen en buiten de Academie een mooie ontwikkeling tegemoet gaat.

Overstap naar eerste selecties

Onlangs hebben meerdere Academie-spelers een profcontract getekend bij één van beide eerste selecties. Timo Jansink (Onder 21) tekende bij Heracles Almelo een contract voor twee jaar met de optie tot nog een seizoen. Sam Karssies, Sander Sybrandy (beiden Onder 21) en Mats Rots (Onder 18) tekenden hun eerste profcontract bij FC Twente. Sander en Mats zullen nog wel bij de Academie blijven trainen en ook de wedstrijden spelen. Met deze jongens erbij zijn er inmiddels al 15 spelers doorgestroomd naar één van beide eerste selecties sinds de start van de gezamenlijke Academie in 2020. Dit is een mooi resultaat waar de gehele Academie zich volledig voor heeft ingezet. Wij wensen deze jongens veel succes en kijken uit naar hun eerste officiële speelminuten in het betaald voetbal.

Talentenmuur

Afgelopen seizoen zijn wij vanuit de Academie gestart met de Talentenmuur. Dit is een belangrijk project binnen de gezamenlijke Academie waarbij de spelers van alle teams persoonlijke supporters aan zich binden. De Talentenmuur biedt alle spelers een mooie kans om zichzelf op professionele wijze te profileren in hun eigen omgeving. Op deze wijze leren zij zichzelf, alsmede de Academie verder te professionaliseren. Het eerste seizoen van de Talentenmuur werd afgesloten met een opbrengst van € 29.360,-. Met deze opbrengst hebben wij de Academie kunnen voorzien van verschillende materialen, zoals een nieuw camerasysteem en extra trainingsmateriaal voor alle teams. Dit seizoen hopen wij weer een mooi jaar tegemoet te gaan voor de Talentenmuur, waarbij wij hopen minimaal €50.000,- op te halen.

Selectie nationale elftallen

Benjamin Nagel is opgenomen in de definitieve selectie van Nederland Onder 16 voor een tweedaagse trainingsstage in Zeist. Op maandag 12 en dinsdag 13 september verblijft deze selectie op de KNVB Campus. Naast de definitieve selectie van Benjamin Nagel zijn er nog eens vier Academie-spelers opgenomen in de voorselectie van het nationale elftal. Juliën Mesbahi, Jonah te Fruchte en Mats Rots staan op de voorselectielijst van Nederland Onder 17 voor de oefendubbel tegen Ierland (21 en 23 september). Michel Driezen is opgenomen in de voorselectie voor Nederland Onder 19. Zij spelen tussen 19 en 27 september drie kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap Onder 19 dat in 2023 op Malta wordt gehouden.

Tijdelijke extra huisvesting

Medio oktober wordt er bij het Trainingscentrum in Hengelo een tijdelijke extra huisvesting geplaatst. De Academie was hierover al langere tijd in gesprek met de Gemeente Hengelo. Vorige week hebben wij hiervan eindelijk de officiële vergunning mogen ontvangen. Met deze extra ruimtes worden onder andere een gym, bespreekruimte en een klaslokaal gecreëerd. Daarnaast zijn wij blij dat er ook een kantine wordt gerealiseerd waar ouders en supporters op doordeweekse dagen en op wedstrijddagen gebruik van kunnen maken.

Uitbreiding Regioplan

Onlangs hebben zich weer een vijftal amateurverenigingen officieel verbonden aan het Regioplan. De Academie is de samenwerking aangegaan met v.v. SVVN, FC Ommen, S.V. Enter, H.V.V. Hengelo en UNO ’21. Ook hebben de eerste vier Duitse clubs hun handtekening gezet onder de samenwerking. FC Epe 1912, Vorwärts Epe, VfB Alstätte en SV Union Wessum hebben allen hun vertrouwen uitgesproken. Met de toevoeging van deze regio kent het Regioplan nu in totaal zeven regio’s waarin de Academie actief is met in totaal 61 partnerclubs. Vanuit de Academie gaan wij er alle energie in stoppen om de juiste balans in de samenwerking met alle partnerclubs te vinden, zodat we de kwaliteit kunnen waarborgen en iedere club even betrokken is.

Gastgezinnen en vrijwilligers

Ook de Academie kan niet zonder haar vrijwilligers. Onlangs hebben we met alle vrijwilligers gezamenlijk de oefenwedstrijd FC Twente – Schalke ’04 gekeken in De Grolsch Veste. Afgelopen vrijdag was Heracles Almelo tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo de gastheer voor al onze gastgezinnen. Dit was een waardevol samenkomen om zo onze waardering richting alle gastgezinnen te tonen en om elkaar beter te leren kennen.

Dominique Scholten
Directeur Academie