Zes spelers uit de FC Twente/Heracles Academie zijn opgeroepen voor een of meerdere (oefen)wedstrijden namens hun nationale elftal.

Doelman Rijad Bytyqi is namens Kosovo geselecteerd voor de nationale Onder 21-lichting. De Kosovaren spelen gedurende de interlandperiode twee oefenwedstrijden. Op 23 september nemen ze het op tegen de Onder 21 van Groenland. Op 26 september staat er een wedstrijd ingepland tegen een lokaal elftal in Turkije, waar beide oefenwedstrijden afgewerkt worden.

Juliën Mesbahi, Jonah te Fruchte en Mats Rots zijn allen opgenomen in de definitieve selectielijst van Nederland Onder 17. Op 21 en 23 september oefenen zij tegen de leeftijdsgenoten van Ierland. Beide wedstrijden worden gespeeld op het sportcomplex van EGS ’20 in Escharen. De aftrap is beide keren om 19.00 uur.

Ruud Nijstad en Rayan Taouil zijn opgeroepen voor een selectiewedstrijd bij Nederland Onder 15. Op dinsdag 27 september spelen zij in Zeist een selectiewedstrijd van 4 x 20 minuten.

Jong Oranje

Oud-Academiespeler Mees Hilgers is opgeroepen voor Jong Oranje. Het is de eerste keer dat de verdediger bij de definitieve selectie zit. Op vrijdag 23 september speelt Jong Oranje tegen Jong België. Vier dagen later, op dinsdag 27 september, staat de oefenwedstrijd tegen Jong Roemenië op het programma.