Beste volgers,

Bij deze ontvangen jullie de tweede editie van de nieuwsbrief van de FC Twente/Heracles Academie.

Eerste selecties

Onlangs heeft Sem Scheperman, oud-speler van de Academie, zijn basisdebuut gemaakt bij de wedstrijd Heracles Almelo – VVV Venlo. Zijn debuut werd beloond met een assist. Daarnaast trainen Kick Landkroon, Samir el Messaoudi en Lasse Wehmeyer tijdelijk mee met de selectie van Heracles Almelo. Het is mooi om te zien dat deze jongens de kans krijgen om zich op deze manier te ontwikkelen en te bewijzen.

Ook tijdens de oefenwedstrijd FC Groningen – FC Twente van afgelopen woensdag werd de Academie goed vertegenwoordigd. Zo hebben Sander Sybrandy, Jaïr Haakmat, Mats Rots, Irakli Yegoian en Michel Driezen allen minuten mogen maken.

Start van het schooljaar

Naast dat het voetbalseizoen weer is begonnen, is ook het schooljaar weer van start gegaan. Net zoals afgelopen seizoenen hebben we een intensieve samenwerking met Het Stedelijk Lyceum. Daarnaast staan we ook in goed contact met het Johan Cruyff College, Saxion Hogescholen en de Universiteit van Twente.

Om de schoolroosters van de spelers zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de trainingsschema’s biedt de Academie voor verschillende teams nu ook studieblokken aan op locatie. Onder begeleiding van ervaren studiebegeleiders worden op het trainingscomplex in Hengelo voor zowel de Onder 18 als de Onder 21 studieblokken ingepland. Spelers kunnen zo tussen de trainingen in alvast hun schoolwerk afmaken en zich voorbereiden op examens.

Topsportbegeleiding

Het leerplan Topsportbegeleiding is dit seizoen weer van start gegaan. Binnen de Academie besteden we niet alleen aandacht aan de voetbalontwikkeling zelf, maar ook aan andere zaken die invloed hebben op ontwikkeling en prestaties van de jongens.

De Topsportbegeleiding binnen de FC Twente/Heracles Academie is onderverdeeld in drie pijlers: lifestyle (o.a. voeding en slaap), mindset (o.a. doelen stellen en omgaan met wedstrijdspanning) en proflessen (o.a. omgaan met zaakwaarnemers). Afgelopen weken zijn onder begeleiding van Maryline Lapaire (Coördinator Topsportbegeleiding en sportpsycholoog) de mindsettrainingen van start gegaan en werd door Guus Derickx namens Voedingconditie de eerste voedingstraining gegeven.

Definitieve selectie nationale elftallen

Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al had aangegeven, stonden Juliën Mesbahi, Jonah te Fruchte en Mats Rots al op de voorselectielijst van Nederland Onder 17. Afgelopen vrijdag hebben we te horen gekregen dat alle drie de spelers bij de definitieve selectie zitten. Op woensdag 21 september en vrijdag 23 september spelen ze een oefendubbel tegen Ierland. Beide wedstrijden worden om 19:00 uur gespeeld bij EGS’20 in Escharen. Kaarten voor beide wedstrijden kunnen hier gratis aangevraagd worden.

Ruud Nijstad en Rayan Taouil zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een selectiewedstrijd van het Nederlands Elftal O15. Deze wedstrijd wordt op dinsdag 27 september om 14:15 uur gespeeld bij de KNVB Campus.

Rijad Bytyqi  is uitgenodigd voor het nationale Onder 21-elftal van Kosovo. Zij spelen op vrijdag 23 september en maandag 26 september oefenwedstrijden tegen het nationale team van Groenland en een lokaal elftal uit Turkije.

Ook voor oud-Academie speler Mees Hilgers was er oranjenieuws. Mees is geselecteerd voor Jong Oranje en gaat zich met het Nederlands jeugdteam opmaken voor oefenwedstrijden tegen België (vrijdag 23 september) en Roemenië (dinsdag 27 september).

Regioplan

Vanuit het Regioplan is er vorige week een bijeenkomst georganiseerd in Nijverdal. In de kantine van partnerclub S.V.V.N. werd door Koen Fleer, Hoofd Jeugdscouting, een interactieve bijeenkomst gegeven over het ‘herkennen van potentie’. Dit was een succesvolle eerste avond uit een reeks van zes, waarin de trainers en beleidsbepalers van de verschillende partnerclubs uit de regio Nijverdal, onderling kennis met elkaar hebben gedeeld en thema’s hebben besproken zoals ‘beoordeling van spelers’ en ‘talentherkenning’.

Uitslagen en wedstrijdprogramma

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, uitslagen en wedstrijdprogramma? Volg ons dan op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Dominique Scholten
Directeur Academie