Beste volgers,  

Bij deze ontvangen jullie de derde editie van de nieuwsbrief van de FC Twente/Heracles Academie.

Eerste selecties

Er gebeuren positieve dingen bij de eerste selecties. Steeds meer Academiespelers krijgen kansen bij Heracles Almelo en/of FC Twente. Zo zette oud-Academiespeler Sem Scheperman vorige week zijn handtekening onder een nieuw contract bij Heracles Almelo. De middenvelder tekende een nieuw contract tot medio 2025 met een optie tot nog een jaar.

Op vrijdag 30 september heeft Lasse Wehmeyer zijn officiële debuut mogen maken in het betaald voetbal namens Heracles Almelo. Een week later maakte Olaf Kok ook zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de Almeloërs. Dit is ongetwijfeld een droom die uitkomt voor beide spelers en geweldig voor de Academie. Dat het inspirerend mag zijn voor onze jeugdspelers, op naar nog meer debutanten!

Zeven Academiespelers kwamen op maandag 10 oktober in actie namens FC Twente tijdens het besloten oefenduel tegen Go Ahead Eagles. Michel Driezen, Jaïr Haakmat, Tim Geypens, Gijs Besselink, Irakli Yegoian, Sander Sybrandy en Myron Bostdorp kregen allemaal speelminuten. Sander tekende na 34 minuten op prachtige wijze voor de 2-0.

Ook trainen er nog meerdere spelers regelmatig mee bij beide eerste selecties. Kick Landkroon, Lasse Wehmeyer, Olaf Kok, Yaid Marhoum, Samir el Messaoudi en Xander Mulder trainen momenteel mee bij Heracles Almelo. Veel spelers die deze week in actie kwamen tijdens het oefenduel met Go Ahead Eagles trainen regelmatig mee bij FC Twente. Daarnaast trainen Juliën Mesbahi en Mats Rots ook mee bij de Enschedeërs.

Nationale Elftallen

Benjamin Nagel is opgenomen in de definitieve selectie van Nederland O16. Deze week staat er een dubbele ontmoeting gepland in en tegen Italië. Gisteren werd het eerste duel gespeeld in Florence (Italië). Nederland O16 ging onderuit met 2-1. Benjamin speelde deze wedstrijd als aanvoerder.

Mats Rots, Jonah te Fruchte en Juliën Mesbahi zijn opgenomen in de definitieve selectie van Nederland O17. De selectie reist deze week af naar Hongarije voor het UEFA U-17 Pre-Tournament. Daar treffen ze de leeftijdsgenoten van Spanje, Portugal en Hongarije.

Owen Panneflek was opgenomen in de definitieve selectie van Nederland O17 Futures. Op maandag 3 en dinsdag 4 oktober werkte de selectie een tweedaagse trainingsstage af in Doorwerth (Gelderland).

Jesse Weijdijk en Siebe van Langen waren onlangs uitgenodigd voor een onderlinge selectiewedstrijd van Nederland O14. Deze werd gespeeld bij sv Austerlitz, nabij Zeist.  

Regioplan

Onlangs zijn de regiotrainingen weer van start gegaan. In zes verschillende regio’s trainen honderden potentievolle kinderen wekelijks mee, waarbij er dit seizoen meerdere toevoegingen zijn geïmplementeerd om de kwaliteit meer te verbeteren. In totaal trainen er dit seizoen meer dan 300 jongens en meisjes mee tijdens de Regiotrainingen. Naast de huidige Onder 10 en Onder 11-lichting sluit er dit seizoen ook weer een nieuwe lichting kinderen aan in de Onder 9.

Talentenmuur

Alle spelers van de Academie zijn inmiddels druk aan de slag gegaan met het project de Talentenmuur. Binnen vier weken hebben zich inmiddels al meer dan honderd supporters verbonden aan één of meerdere spelers van de Academie. Middels verschillende uitingen zullen zij zichtbaar worden op het Trainingscentrum in Hengelo en op de website. Half oktober worden de nieuwe borden geplaatst. Wil jij ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een of meerdere spelers en de Academie? Klik dan hier voor meer informatie.

Uitslagen en wedstrijdprogramma

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, uitslagen en wedstrijdprogramma? Volg ons dan op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Dominique Scholten
Directeur FC Twente/Heracles Academie