Beste volgers,  

Bij deze ontvangen jullie de vierde editie van de nieuwsbrief van de FC Twente/Heracles Academie.

Eerste selecties

Een aantal Academiespelers hebben de afgelopen weken wederom de kans gekregen bij de eerste elftallen van Heracles Almelo en FC Twente. Lasse Wehmeyer en Olaf Kok kwamen opnieuw in actie voor de Almeloërs tijdens het KNVB Bekeraffiche met Roda JC. Olaf Kok speelde in totaal 75 minuten; Lasse Wehmeyer kwam 22 minuten in actie.

Onder 21-verdediger Jaïr Haakmat was tijdens FC Twente – FC Groningen opnieuw onderdeel van de wedstrijdselectie. Hiermee is het dit seizoen al de vierde keer dat hij is opgenomen in de wedstrijdselectie.

Nationale Elftallen

Er zit een mooie groei in het aantal Academiespelers dat wordt geselecteerd voor nationale jeugdselecties. Zo is Owen Panneflek opnieuw opgenomen in de definitieve selectie van Nederland O17 Futures.

Onder 16-aanvaller Kaan Talay was vorige week onderdeel van de definitieve selectie van Nederland O16 Futures. Dat team heeft op maandag 24 en dinsdag 25 oktober een tweedaagse trainingsstage afgewerkt in Zeist. Op dinsdag 25 oktober waren Ruud Nijstad en Rayan Taouil tevens in Zeist te vinden. Beide Academiespelers waren door de KNVB uitgenodigd voor een selectiewedstrijd van Nederland O15. Een dag later, op woensdag 26 oktober, hebben Onder 14-spelers Siebe van Langen en Jesse Weijdijk deelgenomen aan een selectiewedstrijd voor Nederland O14.

Regioplan

De afgelopen weken hebben er verschillende bijeenkomsten van het Regioplan plaatsgevonden. Koen Fleer, Hoofd Jeugdscouting, heeft een bijeenkomst gehouden over het herkennen van potentie bij jeugdspelers. Daarnaast zijn er door Academie-trainers meerdere train-de-trainer-bijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten werden met veel enthousiasme ontvangen door alle deelnemende trainers van de partnerclubs. Het is mooi om te zien hoe betrokken de partnerclubs zijn in het Regioplan.

Accommodatie

Momenteel wordt de accommodatie op en rondom het Trainingscentrum op verschillende aspecten aangepast. Op de parkeerplaats van het Trainingscentrum is onlangs een unit geplaatst. Deze zal op korte termijn in gebruik genomen worden. Hierin bevinden zich meerdere lokalen, spreekruimten, een bestuurskamer en een gym. Daarnaast is er ook een ruimte ingericht die dient als kantine voor ouders, supporters en andere bezoekers.

Naast de nieuwe unit op het complex, wordt de reclameboarding rondom de wedstrijdvelden vernieuwd. Het kunstgrasveld zal hierbij ook voorzien worden van boarding. We gaan hierbij opzoek naar bedrijven die ons willen ondersteunen bij de ontwikkeling van de regionale Academie. Bij interesse rondom sponsoring zijn bedrijven altijd welkom om contact met ons op te nemen.

Nieuws, wedstrijdprogramma en uitslagen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, uitslagen en wedstrijdprogramma? Volg ons dan op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Dominique Scholten
Directeur FC Twente/Heracles Academie