Benjamin Nagel heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Twente. De 15-jarige middenvelder speelt in de FC Twente/Heracles Academie en is jeugdinternational van Oranje onder 16. Nagel tekende voor het nieuwe seizoen een verbintenis die loopt tot medio 2026.  

Benjamin Nagel maakte drie jaar geleden de overstap naar de Academie. Nagel, geboren in het Amerikaanse Raleigh en opgegroeid in Enschede, begon met voetballen bij de jongste jeugd van Avanti W. uit Glanerbrug.  

Bijzonder moment
“Dat ik nu een contract bij FC Twente heb getekend is echt supermooi”, vertelt de middenvelder, die afgelopen vrijdag zijn vijftiende verjaardag vierde. “Als je zo jong bent is het een bijzonder moment. Het is de laatste tijd vrij snel gegaan. Toen ik een paar jaar geleden mijn eerste training bij de Academie meemaakte had ik er eenmaal aan geroken en wilde ik graag meer en mij snel verder ontwikkelen”, vertelt Nagel, die ook aanvoerder is van Oranje onder 16. 

Nagel speelt dit seizoen zijn wedstrijden voor FC Twente/Heracles Onder 18 en maakte onlangs zijn debuut op het trainingsveld bij de eerste selectie van FC Twente. “In het weekend zit je in het stadion naar hun wedstrijd te kijken en een paar dagen later sta je met die spelers op het veld. Dat was heel vet om mee te maken. Ik had geen zenuwen, ik had er gewoon heel veel zin in. Wanneer je als 14-jarige meetraint met het eerste team smaakt dat altijd naar meer en dat motiveert enorm. Deze zomer hebben enkele jeugdspelers meegetraind met de selectie en als je ziet hoe zij zich ontwikkelen heb ik met hen goede voorbeelden.”  

Wout Brama
Dit seizoen leert Benjamin Nagel niet alleen van de jeugdtrainers, ook FC Twente-speler Wout Brama helpt het jonge talent. “Regelmatig ga ik met Wout Brama beelden van mijn wedstrijden bekijken”, vertelt Nagel. “Hij geeft mij dan tips bij bepaalde situaties uit mijn wedstrijden. Het is echt speciaal om zo van Brama te leren. Je leert nu niet alleen van de trainer, maar ook uit de praktijk van een andere kant.”

Toekomst
Jan Streuer, Technisch Directeur FC Twente: “Benjamin is een jonge getalenteerde speler die zich in een paar seizoenen zeer goed heeft ontwikkeld in onze jeugdopleiding. Een jongen die zich ook bij de nationale jeugdteams laat zien. Het is mooi dat Benjamin voor FC Twente heeft gekozen en hopelijk gaat hij een mooie toekomst tegemoet bij de club.”  

Dominique Scholten, Directeur Academie: “We zijn heel blij dat Benjamin hier wil doorgroeien als voetballer en persoon. Benjamin begon drie jaar geleden in de opleiding en heeft hij als jonge speler flinke stappen gemaakt. Inmiddels is hij ook een bepalende speler in de vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. Benjamin is een leergierige en hardwerkende jeugdspeler. Hopelijk kan hij komende jaren verder doorgroeien als volwaardig speler in de Eredivisie.”