De afgelopen periode is er op Trainingscentrum Hengelo hard gewerkt aan extra huisvesting in de vorm van verschillende units. Deze units zijn sinds afgelopen zaterdag officieel in gebruik genomen. Door de plaatsing van de units zijn er extra ruimtes beschikbaar die de Academie nog meer mogelijkheden geven om een verdere stap te zetten in de de professionalisering.

Het noodgebouw dat bestaat uit twee verdiepingen biedt de Academie in totaal zes extra ruimtes. In de units zijn een gym voor spelers, twee klaslokalen/bespreekruimtes, twee spreekkamers/bestuurskamers en een kantine aanwezig. Door deze extra ruimtes verbetert de Academie verschillende faciliteiten voor onder andere spelers, staf en bezoekers nog meer.

Kantine

De grootste ruimte van de unit is bestemd als kantine voor bezoekers. Deze is toegankelijk vanaf de linkerzijkant van de unit. Binnen de kantine bevinden zich twee toiletten voor bezoekers.

In de kantine is er de mogelijkheid om verschillende dranken en snacks te kopen. De Academie heeft zorgvuldig een assortiment samengesteld om de behoeften van zoveel mogelijk bezoekers te vervullen. Daarbij is er rekening gehouden met (top)sportvoeding, maar ook voor de lekkere trek zijn er verschillende dranken en snacks beschikbaar.

Het is enkel mogelijk om per pin te betalen in de kantine. Contante betalingen zijn helaas niet mogelijk.

Parkeren

Door de units is de parkeergelegenheid op het Trainingscentrum iets afgenomen. Daardoor kan het voorkomen dat bezoekers hinder ervaren met dichtbij parkeren.