Beste volgers,

Onderstaand de zesde nieuwsbrief van de FC Twente/Heracles Academie.

Onder 21 kampioen

Afgelopen week is de Onder 21 van de FC Twente/Heracles Academie officieel kampioen geworden van Divisie 2. Met elf overwinningen en maar één nederlaag was de ploeg van trainers Nicky Kuiper en Jouad Boufarra al twee wedstrijden voor het competitieslot verzekerd van titel. Onder 21 zal na de winterstop uitkomen in Divisie 1, het hoogste niveau. 

Promotie voor Onder 13

Onder 13 heeft zich afgelopen donderdag definitief bij de eerste twee plekken van Divisie 2A gevestigd. Door een 0-3 overwinning op AFC zal Onder 13 na de winterstop in Divisie 2 uitkomen. Aankomende zaterdag kan Onder 13 het kampioenschap nog binnenslepen. Daarvoor moet er gewonnen worden van N.E.C. Nijmegen. Tegelijkertijd zal FC Emmen Onder 13 dan moeten verliezen. Het gat met de koploper beslaat momenteel namelijk twee punten. 

Wehmeyer tekent bij Heracles

Lasse Wehmeyer heeft op maandag 5 december zijn eerste profcontract getekend bij Heracles Almelo. De vleugelspeler ligt hierdoor tot de zomer van 2025 vast in Almelo. Het is prachtig om te zien dat de ontwikkeling van Lasse beloond wordt met zijn eerste profcontract. Naast dat het een mooi moment is voor Lasse, is het ook een mooi moment voor de Academie dat er wederom een speler de overstap kan maken naar een eerste selectie.

Academiespelers mee naar Costa Rica

De eerste selectie van FC Twente verblijft momenteel in Costa Rica voor een trainingskamp en de afscheidswedstrijd van oud-speler Bryan Ruiz. In deze selectie zijn drie spelers uit de Academie opgenomen. Sander Sybrandy, Mats Rots en Irakli Yegoian maken deel uit van de 29-koppige selectie. 

Succesvolle opening kantine

Sinds 26 november heeft de Academie een nieuwe kantine in gebruik genomen. De eerste weken zijn erg succesvol verlopen. Het is mooi om te zien dat ouders, supporters en andere bezoekers deze plek weten te vinden. 

Nieuws, wedstrijdprogramma en uitslagen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, uitslagen en wedstrijdprogramma? Volg ons dan op InstagramFacebookTwitter en LinkedIn.

Dominique Scholten
Directeur Academie