Douglas Franco Teixeira loopt vanaf deze week mee met de technische staf van de Onder 21 binnen de FC Twente/Heracles Academie. De oud-speler van onder meer FC Twente zal tot aan het eind van het seizoen op woensdag en donderdag samen met trainers Nicky Kuiper en Jouad Boufarra op het trainingsveld staan.

“Ik vind het nog steeds enorm leuk om met het vak van voetbal bezig te zijn, ondanks dat ik al anderhalf seizoen zelf niet meer voetbal”, vertelt de 35-jarige Douglas, die tussen 2007 en 2013 in het shirt van FC Twente voetbalde. De oud-verdediger hoopt tijdens zijn stageperiode binnen de gezamenlijke Academie veel te kunnen leren en brengen. “Ik wil mij hier rustig kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd de spelers een stap verder helpen. Deze jongens willen binnen een paar jaar profvoetballer zijn en met mijn ervaring probeer ik ze hiervoor klaar te stomen, zodat zij hun droom waar kunnen maken.”

“We hebben meerdere gesprekken gevoerd met Douglas, waarin hij aangaf dat hij wil kijken of het trainersvak bij hem past”, zegt Dominique Scholten, Directeur Academie. “Daarnaast krijgt de Academie er hiermee een zeer ervaren persoon bij met een FC Twente-achtergrond. Dat is altijd goed om binnen een jeugdopleiding te hebben.”

WIN-WIN SITUATIE

Zowel Douglas als de Academie haalt volgens Scholten voordeel uit deze trainersstage. “Door zijn stage krijgen we te maken met een win-win situatie. Douglas krijgt hier de mogelijkheid om uit te vinden in welke functie het vak bij hem zou passen. Daartegenover kan hij met zijn hoeveelheid ervaring onze spelers gaan helpen.”