Sinds november 2022 werkt de FC Twente/Heracles Academie intensief samen met NMC Bright om de enorme potentie in de regio maximaal te kunnen benutten. Na drie maanden zijn de eerste resultaten zichtbaar in de praktijk, waar beide partijen enorm trots op zijn.

Afgelopen week vond de eerste opleidingsavond Talentherkenning in Sport plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden meer dan twintig scouts door Koen Fleer (Hoofd Jeugdopleiding), Sebastiaan Platvoet (Onderzoeker aan de HAN) en Thom van Berkel (Consultant Sport bij NMC Bright) meegenomen in de inzichten uit de wetenschap en de visie van de Academie op het gebied van potentieherkenning. De opleiding Talentherkenning in Sport is gezamenlijk door de FC Twente/Heracles Academie en NMC Bright ontwikkeld om de potentie in het voetballandschap optimaal te benutten.

Partnerclubs

De samenwerking tussen de Academie en NMC Bright heeft niet alleen invloed op de jeugdacademie, maar slaat ook over op de partnerclubs van het Regioplan. Partnerclubs Vroomshoopse Boys en FC Eibergen zijn onlangs gestart met het Programma Voetbalontwikkeling. Middels dat programma krijgen beide clubs nieuwe inzichten in het verbeteren van het voetbalniveau.