De overeenkomsten van vier trainers binnen de FC Twente/Heracles Academie zijn verlengd, waardoor zij ook aankomend seizoen actief blijven bij de gezamenlijke Academie. Als gevolg hiervan is de trainersstaf voor het seizoen 2023-2024 compleet.

De overeenkomsten van Jord Roos, Berthil ter Avest, Fethi Ozerdogan en Dennis Telgenkamp zijn allen verlengd. “Wij zijn erg content dat de Academie ook aankomend seizoen met deze trainers kan blijven werken”, licht Dominique Scholten, Directeur Academie, toe over de contractverlengingen. “Zij bekleden als onderdeel van de trainersstaf belangrijke functies in het proces binnen de Academie. Daarom hebben wij ervoor gekozen om deze overeenkomsten te verlengen, zodat zij ook aankomend seizoen een intensieve rol behouden in de ontwikkeling van de spelers, staf en de Academie.”

Jord Roos

Jord Roos is sinds het seizoen 2021-2022 werkzaam binnen de FC Twente/Heracles Academie, nadat hij de overstap maakte vanuit Voetbalacademie N.E.C.. “De Academie maakt iedere dag stappen in de ontwikkeling van zichzelf en alle individuen.” Roos heeft momenteel voor het tweede seizoen op rij de Onder 18-lichting onder zijn hoede. “Ik ben bevoorrecht om samen te mogen werken met goede collega’s en spelers die zichzelf allemaal willen ontwikkelen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de vele spelers die in de anderhalf jaar dat ik de Onder 18 heb mogen trainen een kans hebben gekregen bij de eerste selecties van FC Twente en Heracles Almelo.”

Berthil ter Avest

De verbintenis van Berthil ter Avest, assistent-trainer Onder 18, is eveneens verlengd. “Er is sprake van een goede continuïteit binnen de Academie . We bouwen met zijn allen aan een mooi project, waar ik met mijn ervaring tot nu toe een mooi steentje aan heb bij mogen dragen.” De 52-jarige Ter Avest, die tussen 1989 en 2000 als speler onder contract stond bij FC Twente, gaat beginnen aan zijn derde seizoen binnen de Academie. “Ik hoop dat ik het aankomende seizoen nog veel meer kan overbrengen op de spelers binnen de Academie.”

Berthil ter Avest

Fethi Ozerdogan

Het contract van Fethi Ozerdogan is ook verlengd. De Doetinchemmer is al meerdere seizoenen betrokken bij de Academie als co-trainer. “Voor mij is het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is. Ik merk dat dat gevoel enorm heerst binnen de Academie. Ook de continuïteit en stabiliteit dragen hier aan bij.” Ozerdogan geeft aan dat hij nog niet klaar is binnen de Academie: “Voordat je anderen kunt coachen, moet je jezelf leren coachen. De afgelopen jaren hebben we een goede basis opgebouwd, dat moeten we nu gaan uitbouwen. Iedereen die onderdeel is van dit verhaal, begint elkaar nu pas goed te leren kennen en ontwikkelen. Dan is het goed om daar onderdeel van te blijven, zodat we hopelijk de goede prestaties ook met elkaar kunnen beleven.”

Fethi Ozerdogan

Dennis Telgenkamp

Keeperstrainer Dennis Telgenkamp blijft ook aankomend seizoen behouden binnen de Academie. De oud-doelman van Heracles Almelo voegde zich in april 2022 bij de trainersstaf en voelt zich op zijn plek. “Ik heb mijn contract bij de FC Twente/Heracles Academie verlengd omdat ik hier iedere dag de kans krijg om te doen wat ik geweldig vind”, zegt Dennis Telgenkamp. “Dagelijks werk ik aan de ontwikkeling van meerdere keepers en het is mooi om hen iedere dag beter te zien worden. Daarnaast voel ik dat ik mijzelf hier ook de komende periode kan blijven ontwikkelen als keeperstrainer.”

Dennis Telgenkamp

Invulling

Door de contractverlengingen van Roos, Ter Avest, Ozerdogan en Telgenkamp is de trainersstaf voor het seizoen 2023-2024 compleet. Momenteel wordt er binnen de Academie gesproken over de invulling van de trainersstaf per lichting voor aankomend seizoen. Deze zal verderop in het huidige seizoen bekend gemaakt worden.