Vier spelers uit de FC Twente/Heracles Academie zijn door hun nationale voetbalbond opgeroepen. Manuel Iylia, Leart Bekolli, Juliën Mesbahi en Mats Rots zullen de aankomende periode het shirt van hun land gaan dragen.

Manuel Iylia is door de Irakese voetbalbond geselecteerd voor een trainingskamp en deelname aan de Doha Cup met de Onder 23-selectie. Irak Onder 23 verblijft van 19 tot en met 29 maart in Qatar, waar het trainingskamp en toernooi worden afgewerkt.

Manuel Iylia

Kosovo O17

Leart Bekolli is door de nationale bond van Kosovo opgeroepen voor een trainingskamp met de nationale Onder 17-selectie. De Onder 17 van Kosovo werkt van 9 tot 11 april een trainingskamp af in Grünberg (Duitsland).

Leart Bekolli

Nederland O17

Juliën Mesbahi en Mats Rots zijn door de bondscoach van Nederland O17 opgenomen in de definitieve selectie voor de eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi. Nederland O17 neemt het in de poulefase op tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Ierland, Denemarken en Engeland.

Als Nederland O17 op de eerste plek eindigt óf tot de zeven beste nummers twee behoort, kwalificeert het zich voor het EK O17. Het EK O17 wordt van 17 mei tot 2 juni in Hongarije georganiseerd.

Mats Rots

“Het is een mooie beloning voor de ontwikkeling van deze spelers dat zij geselecteerd zijn om uit te komen voor hun nationale jeugdselectie”, zegt Dominique Scholten, Directeur Academie. “Namens de gehele Academie wens ik hen allemaal veel succes tijdens de periode met hun nationale selectie.”