Twintig scouts uit de regio hebben de cursus Herkennen van Potentie succesvol afgerond. Gedurende drie opleidingsavonden werden zij door de FC Twente/Heracles Academie, NMC Bright en HAN op Trainingscentrum Hengelo bijgeschoold over de visie van de Academie op het gebied van potentieherkenning bij jeugdspelers.

Koen Fleer, Hoofd Jeugdscouting, kijkt met een positieve blik terug op de opleidingsavonden: “We hebben de scouts tijdens de bijeenkomsten onze visie van het scouten kunnen bijbrengen. Daarbij lag de nadruk op het herkennen van potentie bij jeugdspelers.”

Het doel van de cursusĀ Herkennen van PotentieĀ is om alle betrokken scouts de visie van de Academie toe te brengen en hen volgens de visie van de Academie naar potentie bij jeugdspelers te laten kijken en beoordelen. Koen Fleer: “In de praktijk uit dit zich door te leren hoe scouts van de Academie langs de kant staan en spelers beoordelen. Hiervoor hebben we onder andere tijdens een Regiotraining van het Regioplan langs de lijn gestaan om spelers te beoordelen.”

Koen Fleer geeft aan dat het aanbieden van de cursus Herkennen van Potentie zeker een vervolg gaat krijgen. “In het najaar zullen we deze cursus nogmaals aanbieden. Dan zal een andere groep scouts die betrokken is bij de Academie deze cursus gaan volgen. Door iedereen te scholen, kunnen we onze visie op het herkennen van potentie implementeren binnen ons scoutingteam.”

Over de samenwerking

NMC Bright en de FC Twente/Heracles Academie trekken gezamenlijk op om de partnerclubs die aangesloten zijn bij het Regioplan van de Academie te ontwikkelen. Een samenwerking die is ontstaan vanuit de gezamenlijke drijfveer om het algehele voetbalniveau in de regio te laten stijgen. Hierdoor wordt de enorme potentie die het voetballandschap bezit optimaal benut. Herkennen van Potentie is een van de cursussen en opleidingen die de Academie en NMC Bright gezamenlijk aanbieden aan de regio.