Verschillende spelers uit de FC Twente/Heracles Academie zijn deze week in actie gekomen tijdens oefenwedstrijden van Heracles Almelo en FC Twente. Vier spelers droegen het zwart-wit van Heracles Almelo tijdens het oefenduel tegen SC Cambuur. Een dag later kregen negen spelers uit de gezamenlijke Academie speelminuten bij het oefenduel tussen FC Twente en VfL Bochum.

De reserves van Heracles Almelo speelden dinsdagmiddag op Erve Asito een oefenduel tegen de reserves van SC Cambuur. Diego van Oorschot, Stijn Bultman, Samir el Messaoudi en Yaid Marhoum konden tijdens deze wedstrijd op speelminuten rekenen. Aanvaller Diego van Oorschot maakte zijn opwacht in de basis. Bultman, El Messaoudi en Marhoum vielen na de rust in. De reserves van Heracles Almelo zegevierden na negentig minuten met 4-0. Yaid Marhoum tekende in de 72e minuut voor de 3-0.

FC Twente kwam vanmiddag op Trainingscentrum Hengelo in actie tegen VfL Bochum. Michel Driezen, Gijs Besselink en Sander Sybrandy verschenen als basisspelers aan de aftrap. Na de rust vielen Jaden Donald, Tim Geypens, Irakli Yegoian, Thijmen de Lange, Myron Bostdorp en Rickson van Hees in. Irakli Yegoian zorgde in de 85e minuut voor de beslissing. Hij scoorde de enige treffer tijdens deze wedstrijd, waardoor FC Twente met een 1-0 overwinning van het veld stapte.


Headerfoto: Jordi Lammerink

Foto: OrangePictures/BSR Agency