De FC Twente/Heracles Academie is afgelopen woensdag de samenwerking aangegaan met drie nieuwe partnerclubs binnen het Regioplan. Op Erve Asito zetten de bestuursleden van Excelsior ’31, SVZW en FC Suryoye hun handtekening onder de de officiële samenwerking met de Academie.

“Wij zijn erg blij dat we ook deze drie clubs hebben kunnen binden aan het Regioplan van de Academie”, vertelt Dominique Scholten, Directeur Academie. “Met Excelsior ’31 en SVZW zijn er in een eerder stadium al meerdere gesprekken gevoerd. Ook met FC Suryoye hebben er zeer waardevolle gesprekken plaatsgevonden. Dat zij nu allen aansluiten, geeft aan dat er bepaalde ontwikkelingen plaatsvinden binnen het Regioplan en dat iedere partij de meerwaarde van een samenwerking inziet.”

Betrokkenheid

Door de aansluiting van Excelsior ’31, SVZW en FC Suryoye telt het Regioplan nu in totaal 68 partnerclubs. “Doordat wij met dit aantal partnerclubs samenwerken, creëren we een situatie waarin de partnerclubs elkaar ook beïnvloeden. Zo organiseren wij ook bijeenkomsten waarbij we verschillende partnerclubs juist aan het woord laten over hun expertise op bepaalde gebieden.”

Over het Regioplan

Door middel van het Regioplan werkt de FC Twente/Heracles Academie intensief samen met verschillende amateurverenigingen uit de regio om de enorme potentie in het voetballandschap optimaal te benutten. De Academie organiseert veel activiteiten waarin het haar voetbalkennis deelt met de amateurverenigingen in de regio. Maar ook de amateurverenigingen onderling versterken elkaar met de kennis en ervaring die ze bezitten. Door de handen ineen te slaan, gelooft de FC Twente/Heracles Academie dat er een enorme kwaliteitsslag geslagen wordt. Tot slot organiseert de Academie Regiotrainingen voor grote groepen potentievolle kinderen uit de regio.