Mats Rots en Juliën Mesbahi hebben zich met Nederland O17 verzekerd van een ticket voor het EK O17, dat later dit jaar in Hongarije wordt gespeeld. Gisteren werd Engeland verslagen tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd, waardoor Nederland O17 als groepswinnaar eindigde.

Nederland O17 kwam tijdens de ‘Eliteronde’ van het kwalificatietoernooi in actie tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Ierland, Denemarken en Engeland. Mats Rots en Juliën Mesbahi mistten allebei geen minuut van het kwalificatietoernooi.

Het EK O17 wordt dit jaar georganiseerd in Hongarije. Van 17 mei tot en met 2 juni zullen 16 gekwalificeerde landen strijden om het Europees Kampioenschap.

Wedstrijden

Nederland O17 – Noord-Ierland O17: 2-1 (Mats Rots en Juliën Mesbahi speelden de volledige 90 minuten.)

Nederland O17 – Denemarken O17: 2-2 (Mats Rots en Juliën Mesbahi speelden de volledige 90 minuten.)

Engeland O17 – Nederland O17: 0-1 (Mats Rots en Juliën Mesbahi speelden de volledige 90 minuten.)