Tim van Vlijmen zal per 1 juli 2023 aan de slag gaan bij de FC Twente/Heracles Academie als Coördinator Regioplan. Daarmee vult hij de positie in van Matthijs Blijham, die na dit seizoen de gezamenlijke Academie verlaat.

“De achterliggende gedachte van het Regioplan spreekt mij aan en wekt mijn interesse om deze kans aan te grijpen”, zegt Tim van Vlijmen. De 26-jarige Almeloër zal per 1 juli de taken overnemen van Matthijs Blijham, die na het huidige seizoen de FC Twente/Heracles Academie verlaat. “Het lijkt mij erg mooi om verder te bouwen op het sterke basisfundament dat Matthijs heeft gecreëerd. De Academie is een verbindende factor die de juiste invloed uitoefent binnen de regio. Daarin wil ik nieuwe ideeën op de juiste manier wegzetten, zodat we de regio nog meer met elkaar kunnen verbinden en beïnvloeden. In mijn rol als Coördinator Regioplan wil ik gaan inspelen op de behoeften van de partnerclubs uit de regio. Door met hen in gesprek te gaan en goed te luisteren, kan ik hun behoeften in kaart brengen en gezamenlijk met hen verdere ontwikkelingen realiseren.”

Tim van Vlijmen

Dominique Scholten, Directeur Academie: “Tim is een versterking voor de Academie. Met hem als persoon halen we iemand binnen die de regio goed kent en al de nodige ervaring heeft opgedaan bij amateur- en betaald voetbalorganisaties. Tim zal de komende jaren verder gaan bouwen aan het sterke fundament van het Regioplan dat Matthijs de afgelopen twee jaar heeft opgebouwd. Zijn speerpunten zijn het beïnvloeden van jonge kinderen in de regio door middel van trainingen en activiteiten. Daarnaast gaat hij bijdragen aan de ontwikkeling van jeugdtrainers en het kader.”

Van Vlijmen is momenteel al een bekend gezicht binnen het Regioplan. Als coördinator van locatie Almelo is hij sinds de opzet van het Regioplan betrokken bij de Academie. In 2022 behaalde Van Vlijmen zijn Master in Coaching aan het Johan Cruijff Institute Amsterdam. Daarvoor verrichtte hij 2,5 jaar scoutingswerk in de jeugdopleiding van AFC Ajax. Van Vlijmen is eveneens al jarenlang actief bij PH Almelo, een van de partnerclubs uit het Regioplan.