De verbintenissen van Koen Fleer en Jan Kemkens met de FC Twente/Heracles Academie zijn verlengd. Koen Fleer blijft tot medio 2027 verbonden aan de FC Twente/Heracles Academie als Hoofd Jeugdscouting. Jan Kemkens blijft actief binnen de Academie als Adviseur en specifiek Scout.

“De eerste twee seizoenen voelen voor mij als een mooie start, maar ik ben nog niet op het punt dat het voor mij als voldaan voelt”, vertelt Koen Fleer. De 26-jarige Fleer is sinds oktober 2021 werkzaam bij de FC Twente/Heracles Academie als Hoofd Jeugdscouting. “De afgelopen tijd hebben wij een goede basis opgebouwd waarbij we onder andere hebben geïnvesteerd in bepaalde scoutingsgebieden, verschillende personen binnen ons scoutingsteam en de visie op het herkennen van potentie. Met deze basis kunnen we op detail niveau de volgende stap gaan zetten.”

Koen Fleer licht de langdurige contractverlenging toe. “Het is onze ambitie om te gaan schuren tegen de top van Nederland. Momenteel zijn we nog niet op dat punt en het is ook niet de illusie dat dit binnen een of twee seizoenen gerealiseerd is. Daarvoor willen we de komende jaren alle tijd nemen en zorgvuldig te werk gaan.”

Dominique Scholten, Directeur Academie: “Onder leiding van Koen is er het afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt en worden er grote stappen gemaakt binnen het scoutingsteam. Deze stappen willen wij als Academie graag belonen. Met het langdurig vastleggen van Koen zorgen we voor stabiliteit en continuïteit. We blijven vol inzetten op het nog beter gaan herkennen van spelers met potentie.”

Koen Fleer – Hoofd Jeugdscouting

Jan Kemkens

Het contract van Jan Kemkens is eveneens verlengd. De Adviseur en specifiek Scout begint hierdoor na de zomer aan zijn negentiende seizoen bij de jeugdopleiding. “Dit seizoen bevalt mij enorm goed”, vertelt Jan Kemkens, Adviseur en specifiek scout. “De samenwerking met iedereen verloopt zoals gewenst en ik krijg alle ruimte om mijn kennis en ervaring te delen met iedereen.”

Dominique Scholten, Directeur Academie: “Jan heeft met zijn kennis en ervaring oog voor potentie bij spelers. We zijn verheugd dat hij ook verbonden blijft aan de Academie. Zijn kennis en expertise zijn veel waard voor Koen, het scoutingsteam en de Academie.”

Jan Kemkens – Adviseur en specifiek Scout