Op zaterdag 22 april vond de eerste sponsorbijeenkomst van de FC Twente/Heracles Academie plaats. Op Erve Asito kwamen tientallen sponsoren bijeen. Tijdens de bijeenkomst kwamen Nicky Kuiper, Arnold Bruggink en Nico-Jan Hoogma aan het woord voor uitgebreide gesprekken. Vervolgens werd er een competitiewedstrijd van Onder 21 bekeken.

Bij aanvang van de sponsorbijeenkomst presenteerde Nicky Kuiper, trainer Onder 21, de speelwijze van zijn team. Alle aanwezige sponsoren kregen een kijkje in de tactische keuken voor de wedstrijd van die middag. Hierbij kwamen onder andere de opstelling, speelwijze, verschillende looplijnen en situaties aan bod. Hierbij werd de speelwijze van tegenstander De Graafschap ook even onder de loep genomen.

Na de uitleg van Nicky Kuiper kregen Arnold Bruggink, technisch directeur FC Twente, en Nico-Jan Hoogma, technisch directeur Heracles Almelo, het woord. Zij gingen onder andere dieper in over de samenwerking tussen FC Twente en Heracles Almelo op het gebied van opleiden, de werkwijze en de binding met de amateurverenigingen in de regio.

Als afsluiting van de bijeenkomst bekeken alle aanwezige sponsoren de competitiewedstrijd FC Twente/Heracles Academie Onder 21 – De Graafschap Onder 21. Deze wedstrijd resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Sem Scheperman was trefzeker namens de Academie.

“Ik kijk terug op een geslaagde sponsorbijeenkomst”, vertelt Dominique Scholten, Directeur Academie. “Middels dit soort bijeenkomsten kan de Academie goede, betrouwbare banden onderhouden met al onze sponsoren. Zij zijn waardevol voor de Academie en wij betrekken hen er graag bij.”