Mats Rots en Juliën Mesbahi zijn door de KNVB opgenomen in de definitieve selectie van Nederland O17 voor het EK O17. De jeugdselectie van Nederland reist aankomende week af naar Hongarije, waar het Europees Kampioenschap plaatsvindt.

Het EK O17 vindt plaats in Hongarije en duurt van woensdag 17 mei tot en met vrijdag 2 juni. Nederland O17 speelt haar eerste poulewedstrijd op donderdag 18 mei tegen Zwitserland. Hierna treft de ploeg van bondscoach Pieter Schrassert Bert in de groepsfase nog de leeftijdsgenoten van Engeland en Kroatië.

“De selectie van Mats en Juliën voor Nederland O17 is een erkenning van hun goede ontwikkeling en prestaties”, zegt Dominique Scholten, Directeur Academie. “Het EK biedt hen de kans om zich te meten met de beste talenten van Europa. Namens de Academie wens ik Mats, Juliën en het gehele Nederlandse team enorm veel succes toe.”

Wedstrijdprogramma Nederland O17

Zwitserland Onder 17 – Nederland O17 | donderdag 18 mei, 15.00 uur | DEAC Stadium, Debrecen

Nederland O17 – Engeland O17 | zondag 21 mei, 20.00 uur | Nagyerdei Stadium, Debrecen

Nederland O17 – Kroatië O17 | woensdag 24 mei, 15.00 uur | Balmazújváros Stadium, Balmazújváros