Op zondag 14 mei vindt de tweede editie van het Regiotoernooi voor Onder 8-teams plaats in Almelo. Op de velden van CVV Oranje Nassau en Erve Asito gaan Onder 8-teams van circa 48 partnerclubs uit het Regioplan de strijd met elkaar aan, verdeeld over acht poules.

De poulefase van het Regiotoernooi is verdeeld over een ochtend- en middagprogramma, waarbij er op 12 mini-wedstrijdvelden gespeeld wordt. 24 teams komen ’s ochtends in actie. De aftrap van de eerste wedstrijden vindt plaats om 9.45 uur. De poulefase van het ochtendprogramma duurt tot 12.00 uur. De resterende 24 teams komen tussen 13.00 uur en 15.00 uur in actie voor de poulefase. Vanaf 15.15 uur worden de finalewedstrijden gespeeld. De uiteindelijke finale vindt om 16.00 uur plaats.

Meer dan voetbal

Middels het Regiotoernooi wil de FC Twente/Heracles Academie iets terugdoen voor de aangesloten partnerclubs bij het Regioplan, onder andere door jonge voetballers uit de regio een onvergetelijke dag te bezorgen. Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld. Daarom zijn er tijdens het Regiotoernooi naast de toernooiwedstrijden ook verschillende activiteiten voor spelers en trainers.