VV Holten en vv Twenthe Goor hebben zich aangesloten bij het Regioplan van de FC Twente/Heracles Academie. Onlangs tekenden de besturen van beide amateurverenigingen op hun eigen sportcomplex de samenwerkingsovereenkomst met de gezamenlijke Academie.

“We zijn erg blij dat niet-aangesloten amateurverenigingen uit de regio steeds vaker de meerwaarde inzien van een samenwerking met de Academie en zich vervolgens willen verbinden aan ons”, vertelt Matthijs Blijham, Hoofd Regioplan. Door de aansluiting van vv Holten en vv Twenthe Goor telt het Regioplan inmiddels 70 partnerclubs.

DEMO-training

Matthijs Blijham: “Het tekenmoment bij vv Twenthe Goor hebben we gecombineerd met een DEMO-training. Daar heb ik een training gegeven aan de JO13-1 van vv Twenthe Goor, waarbij vijftien jeugdtrainers van hen langs de kant meekeken. Om de training heen is er een presentatie georganiseerd waarin er een toelichting werd gegeven op de beoefende trainingsvormen en het nut daarvan.”