Mats Rots is er met Nederland O17 niet in geslaagd om een resultaat te behalen in de eerste wedstrijd op het EK O17. In Debrecen werd er met 2-0 verloren van Zwitserland O17. Mats Rots speelde de volledige wedstrijd.

Nederland O17 begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg zette de Zwitsers vast op eigen helft en ging geduldig op zoek naar een doelpunt. Dit leverde direct gevaar op. Tijdens de eerste helft bleef Nederland O17 dominant en dat leidde tot het nodige gevaar, waarbij Mats Rots nog een kopkans kreeg. De verdediger van de Academie kreeg de bal net niet lekker op zijn voorhoofd.

Direct na rust bleek hoe zonde het was dat Nederland er voor rust niet in was geslaagd om het grote overwicht om te zetten in een voorsprong. Bij de eerste de beste kans tegen was het wel raak, waardoor Nederland O17 na 49 minuten tegen een achterstand aan keek. Vijf minuten later werd de score uitgebreid tot 2-0, wat tevens de eindstand is.

Aanstaande zondag staat de tweede wedstrijd in de groepsfase van het EK O17 op het programma. Nederland O17 neemt het dan op tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Nagyerdei Stadium in Debrecen, Hongarije.