Mats Rots is met Nederland O17 na opnieuw een nederlaag uitgeschakeld op het EK O17. Tijdens de tweede wedstrijd in de groepsfase waren de leeftijdsgenoten van Engeland te sterk met 1-4. Hierdoor is het voor Nederland O17 niet meer mogelijk om de tweede plek in de groep te behalen, waardoor uitschakeling een feit is.

Academie-speler Mats Rots verscheen tijdens de tweede wedstrijd in de groepsfase opnieuw als basisspeler aan de aftrap en speelde de volledige wedstrijd. Door de nederlaag tegen Engeland, heeft Nederland O17 geen zicht meer op een plek in de knock-outfase. Het gat met de nummer twee in de poule is zes punten, met nog maar één wedstrijd te spelen.

Aanstaande woensdag neemt Nederland O17 het op tegen de leeftijdsgenoten van Kroatië, dat eveneens al is uitgeschakeld op het EK O17 in Hongarije. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt in het Balmazújváros Stadium.