Irakli Yegoian heeft vanmiddag een contract getekend bij FC Twente. De 19-jarige middenvelder komt uit de FC Twente/Heracles Academie en tekende in De Grolsch Veste een verbintenis tot medio 2025 met de optie voor nog een seizoen.

Jan Streuer: “Irakli heeft dit seizoen als jeugdspeler de nodige ervaring opgedaan bij het eerste team en een goede ontwikkeling doorgemaakt. Irakli heeft een enorme drive om te slagen als prof en we hebben er vertrouwen in dat hij komend seizoen een nieuwe stap kan maken, zodat hij bij FC Twente een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Irakli Yegoian is geboren in Georgië en kwam op jonge leeftijd met zijn ouders naar ons land. Als 9-jarig talent ging Yegoian spelen in de jeugdopleiding van Ajax en in de zomer van 2017 kwam hij naar FC Twente.

Grote droom

Dat Yegoian nu zijn eerste profcontract heeft getekend ziet hij als een heel bijzonder moment. “Vanaf het allereerste moment is het mijn grote droom geweest om profvoetballer te worden”, vertelt de jonge middenvelder. “Dit contract is een heel grote beloning en voor mij ook een soort opluchting. Ik heb er altijd hard voor gewerkt en de tegenslagen die ik heb gehad en de twijfels in de jeugd hebben mij alleen maar sterker gemaakt.”
Mooi seizoen

Vanaf de voorbereiding op het huidige seizoen was Yegoian met regelmaat te vinden op het veld bij de eerste selectie. “Ik kijk terug op een heel mooi seizoen. Vorig jaar was ik net klaar bij Onder 18 en mocht ik meetrainen met het eerste, minuten maken in oefenwedstrijden en ben ik in de winterstop mee geweest op trainingskamp. Ik heb in korte tijd veel mogen leren en ik weet dat er voor mij nog veel te ontwikkelen is”, vertelt Yegoian, die nog niet te ver vooruit wil kijken. “Aan het nieuwe seizoen denk ik nog helemaal niet. Ik ben vooral met nu bezig en wil mij elke dag focussen op het voetbal. Door hard blijven te werken valt het uiteindelijk wel op zijn plek.”

Ramiz Zerrouki

Yegoian woont sinds 2017 bij hetzelfde gastgezin als Ramiz Zerrouki. “Aan Ramiz heb ik super veel te danken. Hij heeft mij altijd overal bijgeholpen. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten, een top gozer.”