Benjamin Nagel heeft met Nederland O16 de tweede plaats behaald op de Dream Cup in Japan. Dankzij twee overwinningen en een nederlaag eindigt het team van bondscoach Alexander Palland op de tweede plek.

Nederland O16 startte het toernooi met een minimale overwinning op Nigeria: 1-0. Tijdens deze wedstrijd kwam Academie-speler Benjamin Nagel niet in actie.

Twee dagen later stond het affiche tegen de leeftijdsgenoten van de Verenigde Staten op het programma. Benjamin Nagel, geboren in het Noord-Amerikaanse Raleigh, verscheen als aanvoerder aan de aftrap. De middenvelder werd na een uur spelen gewisseld bij een 0-2 voorsprong. Nederland O16 wist uiteindelijk te zegevieren met 0-3.

Tijdens de laatste wedstrijd, tegen gastland Japan, kwam Benjamin Nagel opnieuw niet tot speelminuten. Japan O16 won deze wedstrijd met 4-2 en behaalde daardoor op doelsaldo de eerste plek op de Dream Cup. Het doelsaldo van Nederland O16 was vier doelpunten minder dan dat van Japan, waardoor het op de tweede plek eindigt.

Uitslagen Dream Cup

Nederland Onder 16 – Nigeria Onder 16: 1-0.
Benjamin Nagel kwam tijdens deze wedstrijd niet in actie.

Verenigde Staten Onder 16 – Nederland Onder 16: 0-3
Benjamin Nagel speelde 59 minuten als bassispeler en was aanvoerder.

Japan Onder 16 – Nederland Onder 16: 4-2
Benjamin Nagel kwam tijdens deze wedstrijd niet in actie.


Headerfoto: JFA