De FC Twente/Heracles Academie neemt na het seizoen 2022-2023 afscheid van meerdere spelers. Verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën gaan 29 spelers de gezamenlijke Academie verlaten.

Onder 21

Binnen de hoogste lichting zullen de wegen van de Academie met negen spelers gaan scheiden. Rijad Bytyqi, Rickson van Hees, Samir el Messaoudi, Myron Bostdorp, Jaden Moore, Maikel Nijhof, Corneille Kasongo, Olaf Kok en Thijmen de Lange verlaten na dit seizoen de FC Twente/Heracles Academie.

Bovenbouw

Binnen de resterende bovenbouwteams, de Onder 18 en Onder 16, neemt de Academie afscheid van in totaal twaalf spelers. Gijs van Limbeek, George Askaro, Luca uit het Broek, Dani Tijman, Joris Eppink, Omar Zouggary (allen Onder 18), Jarik van den Braber, Jon Vossebeld, Ties Steenbeeke, Mika van Velzen, Vince Wentrup en Reinoud Scharenborg (allen Onder 16) verlaten deze zomer de gezamenlijke Academie.

Onderbouw

Acht onderbouwspelers verlaten na het huidige seizoen de FC Twente/Heracles Academie. Hierbij gaat het om Tobias Alp, Owen Pot (beiden Onder 15), Aras Gökce, Tijl Harbers, Omer Mahic (allen Onder 14), Sennah Brakert en Evan Kroek (beiden Onder 13). Onder 13-speler Lino Nikisch verruilt de FC Twente/Heracles Academie deze zomer voor FC Schalke 04.

Eerder

Tijdens het seizoen 2022-2023 waren er een aantal spelers die de FC Twente/Heracles Academie vroegtijdig verlieten. Dit gaat om Stan Beune, Devonish Eustatia (beiden Onder 21), Niek Veldhuis, Justin van Gelder (beiden Onder 18), Thijmen Mesbahi (Onder 15) en Pim van der Meer (Onder 14).

Ondersteuning

“Voor spelers kan het uitstromen bij de Academie aankomen als een flinke tegenslag in hun leven,” zegt Dominique Scholten, Directeur Academie. “De komende periode zullen wij hen, indien nodig, ondersteuning blijven bieden, om hun uitstroomproces zo prettig mogelijk te laten verlopen. Namens de gehele Academie wens ik deze spelers een goede verloop toe van hun carrière, zowel binnen als buiten het voetbal.”