Juliën Mesbahi (17) heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Twente. De verdediger uit Enschede komt over van de FC Twente/Heracles Academie. Mesbahi tekende een verbintenis tot 2026.

“Juliën is een jonge talentvolle verdediger die zich snel heeft aangepast in de Academie”, vertelt Jan Streuer. “Afgelopen seizoen heeft Juliën ook al ervaring opgedaan bij de eerste selectie en we hebben er vertrouwen in dat hij de komende seizoenen verder door kan groeien bij FC Twente.”

“Ik ben er enorm trots op dat ik een contract heb getekend bij FC Twente, de club waarmee ik opgroeide”, vertelt Juliën Mesbahi. “Het is de afgelopen jaren snel gegaan.” Mesbahi speelde tot drie jaar geleden in de jeugd van Avanti Wilskracht uit Glanerbrug en kwam vanaf Onder 15 naar de Academie. “Ik kon vrij snel mijn draai vinden in de jeugdopleiding en ik heb in korte tijd veel geleerd”, vervolgt Mesbahi. “Tot mijn veertiende speelde ik bij Avanti en daardoor was mijn voetbalbasis anders dan die van andere jongens. Ik heb me goed kunnen verbeteren en ik ben blij dat ik nu de kans krijg om bij FC Twente verder te komen. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen wil ik mij laten zien en nog meer ervaring op doen. Ik kijk er naar uit.”

Jeugdinternational

Juliën Mesbahi is achtvoudig jeugdinternational bij Oranje. Door een blessure moest hij afgelopen maand met Onder 17 het EK missen. “Dat was een grote teleurstelling. In de kwalificatie heb ik alles gespeeld en dan wil je er ook tijdens de eindronde bij zijn. Ik heb de knop snel weer om kunnen zetten. Ik sta nog aan het begin van mijn carrière, hopelijk komen er voor mij nog veel mooie voetbalmomenten.”