Elf spelers uit de FC Twente/Heracles Academie kwamen zaterdag tijdens de eerste oefenwedstrijd van Heracles Almelo en FC Twente. Bij Heracles Almelo deden twee spelers mee, terwijl bij FC Twente negen spelers uit de gezamenlijke Academie op het veld verschenen.

Heracles Almelo oefende zaterdagmiddag op het sportcomplex van partnerclub AVC Heracles tegen de Almelose Selectie. Tijdens het met 1-5 gewonnen duel kwamen Diego van Oorschot en Stijn Bultman in actie. Beide spelers speelden de volledige tweede helft. Van Oorschot tekende binnen twee minuten voor de 1-3 en 1-4.

Foto’s: NESimages

FC Twente trapte zaterdagmiddag om 16.00 uur de oefencampagne af tegen partnerclub Rood-Zwart Delden. De Enschedeƫrs wonnen met maar liefst 0-17. Tijdens deze wedstrijd konden negen spelers uit de Academie rekenen op speelminuten. Michel Driezen, Gijs Besselink en Jort Ribbers kwamen tijdens de eerste helft in actie. Ribbers zorgde in de 35e minuut voor de 0-7. Na rust kwamen Manuel Iylia, Harrie Kuster, Juliƫn Mesbahi, Mats Rots, Irakli Yegoian (doelpunt in minuut 77) en Sander Sybrandy in actie. De vier laatstgenoemden staan al onder contract bij FC Twente.