Gijs Besselink (19) heeft vanmiddag een contract getekend bij FC Twente. De middenvelder komt over van de FC Twente/Heracles Academie. Besselink tekende een verbintenis tot 2025 met de optie voor nog een seizoen.

“Dat FC Twente mij dit contract heeft aangeboden, daar spreekt vertrouwen uit en ben ik heel blij mee”, vertelt Gijs Besselink. “Vanaf het onder 10-elftal speel ik voor FC Twente. Ik vind het mooi dat ik de gehele jeugdopleiding heb doorlopen en hier nu sta. Komend seizoen mag ik ook in Onder 21 spelen en daarnaast hoop ik zo veel mogelijk in beeld te zijn bij het eerste elftal. Ik wil mij laten zien aan de nieuwe trainersstaf. Mijn doel is om aan te sluiten bij de selectie en straks in De Grolsch Veste te spelen. Daar wil ik hard voor werken.”

Trainingsweek in De Lutte

Gijs Besselink tekende vrijdagmiddag zijn contract tijdens de trainingsweek in De Lutte in De Wilmersberg. Besselink bereidt zich daar deze week met de selectie verder voor op het seizoen. “Het is mooi dat ik hier deze week ben en elke dag met de selectie op het veld sta”, vertelt hij. “Ik wil hier een zo goed mogelijke indruk maken en ik hoop in de voorbereiding zo lang mogelijk bij de selecte te blijven. Er is nog een aantal jeugdspelers bij de groep nu. We helpen en pushen elkaar goed.”

Doorgroeien

“Gijs heeft afgelopen seizoen al over een langere periode met de selectie meegetraind”, vertelt Arnold Bruggink. “Hij heeft zich laten zien en wij verwachten dat hij door kan groeien. Gijs is een jonge talentvolle middenvelder met loopvermogen en rust in zijn spel.”

Carrière Gijs Besselink

Gijs Besselink (16 juni 2004, Heeten) speelt sinds de E-jeugd in de Academie. Besselink kwam in de zomer van 2013 over van sv Heeten. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding en speelde vorig seizoen voor Onder 21 en Onder 18. Vorig seizoen maakte hij enkele malen deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar maakte nog geen speelminuten in de Eredivisie.