FC Twente speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Odense BK. In Goor versloegen de Enschedeërs de Deense club met 7-1. Tijdens dit oefenduel kwamen tien spelers in actie die het shirt van de FC Twente/Heracles Academie dragen of in het verleden hebben gedragen.

In de wedstrijdselectie van FC Twente voor het oefenduel tegen Odense BK waren elf spelers opgenomen die ook het shirt van de gezamenlijke Academie dragen of hebben gedragen. Tijdens de eerste helft stonden Mees Hilgers en Daan Rots op het veld. Beide spelers stroomden tijdens het seizoen 2020-21 door vanuit de FC Twente/Heracles Academie naar de eerste selectie van FC Twente.

Tijdens het tweede bedrijf, dat dertig minuten duurde, werden Mees Hilgers en Daan Rots vervangen voor Michel Driezen en Irakli Yegoian. Driezen tekende in 2022 een contract bij de FC Twente/Heracles Academie, terwijl Yegoian deze zomer zijn contract tekende bij de hoofdmacht van FC Twente. In de tweede helft kwamen Harrie Kuster, Shi-Jon Martina, Juliën Mesbahi, Mats Rots, Sander Sybrandy en Gijs Besselink ook aan speelminuten. Mesbahi, M. Rots, Sybrandy en Besselink beschikken allemaal ook over een contract bij FC Twente. Laatstgenoemde tekende afgelopen vrijdag zijn eerste profcontract.

Doelman Sam Karssies was eveneens onderdeel van de wedstrijdselectie. Hij kwam niet aan speelminuten. Karssies tekende in juli 2022 zijn contract bij FC Twente.