Stijn Bultman (18) en Diego van Oorschot (17) hebben hun eerste profcontract bij Heracles Almelo getekend. Beide spelers tekenen een contract dat hen bindt tot medio 2025 met een optie tot een extra seizoen.

“Beide jongens hebben zelf hun contract afgedwongen”, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “Zij hebben hun kans gegrepen en een plaats in de selectie afgedwongen. Het is mooi om te zien dat Academie-spelers doorgroeien naar onze selectie.”

Bij de ondertekening van het contract glunderde Stijn Bultman van trots. “Het is een schitterend moment in mijn leven. Ik werk hier al mijn hele leven naar toe en dat ik nu mijn eerste contract kan tekenen, is een mooie beloning voor het harde werk. Het volgende doel: mijn officiële debuut.”

Het 18-jarige talent uit Raalte traint al sinds april mee met de hoofdmacht van Heracles Almelo. Bultman ging ook met de selectie mee op trainingskamp in Billerbeck. De verdediger gaat spelen met rugnummer 35.

Diego van Oorschot

Net als Stijn Bultman traint Diego van Oorschot al sinds april mee met het selectie van Heracles Almelo. De geboren Almeloër debuteerde in de promotiewedstrijd tegen Jong PSV op 28 april 2023. Daarnaast speelde Van Oorschot mee in de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax. In Billerbeck maakte de 17-jarige aanvaller een goede indruk op de technische staf en dat resulteert nu in zijn eerste profcontract voor ‘zijn’ club.

“Ik ben een echte Almeloër en Heracles Almelo is mijn club. Dat ik mijn eerste contract hier mag tekenen, is natuurlijk fantastisch”, zegt Van Oorschot na het ondertekenen van zijn contract. “Mijn contract is een geweldige beloning en ik kan niet wachten om mezelf te laten zien op Eredivisie-niveau.”

Diego van Oorschot gaat spelen met rugnummer 30. 

26-07-2023: Sport: Diego van Oorschot tekent contract ALMELO, NETHERLANDS – JULY 26: during the match Eredivisie Heracles Almelo and tekent Diego van Oorschot at Erve Asito on July 26, 2023 in Almelo, Netherlands (Photo by Nesimages/Michael Bulder/NES Images)