De Onder 21-lichting van de FC Twente/Heracles Academie heeft de eerste wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Op bezoek bij 1.FC Gievenbeck in het Duitse Münster werd het 0-4. Alle doelpunten vielen in de de tweede helft, die in totaal dertig minuten duurde.

Gedurende de eerste twintig minuten golfde het spel op en neer. Beide ploegen creëerden kleine mogelijkheden, maar kwamen niet in scoringskans. Halverwege de eerste helft leek de thuisploeg de score te openen, maar een kopbal na een goed geplaatste voorzet werd net voorlangs het doel van Sam Karssies gekopt.

Het duurde vervolgens tot de 38e minuut totdat de volgende grote kans zich voordeed. Doelman Sam Karssies zette een counter in door de bal diep te spelen op Irakli Yegoian. De Georgische middenvelder legde de bal vervolgens breed op Kick Landkroon. Landkroon haalde vol uit en trof daarbij de lat.

Na een doelpuntloze eerste helft duurde het niet lang tot het eerste gevaar in de tweede helft werd gesticht. Al in de 47e minuut was Semir Özturk dichtbij een doelpunt. De aanvaller passeerde twee tegenstanders en loste een hard schot. Via een verdediger belandde de bal in de handen van de doelman.

Nog geen tien minuten later tekende Derrick Slagveer voor de openingstreffer. De aanvaller slalomde zich langs een verdediger, waarna hij op vijftien meter van het doel kon uithalen. De doelman van 1.FC Gievenbeck kwam tekort om redding te brengen, waardoor de bal hoog in het doel belandde: 0-1.

In de slotfase van de wedstrijd liep de score snel uiteen. Sander Sybrandy profiteerde in de 66e minuut van een blunderende doelman en kon de bal zonder moeite in het doel tikken. Vier minuten later was het weer raak. Opnieuw leidde een blunder van de sluitpost van 1.FC Gievenbeck het doelpunt in. Ditmaal moest de bal nog wel via Sander Sybrandy en Jort Ribbers bij Mohammed Essakkati belanden voordat er gescoord kon worden: 0-3. In extremis zette Jaden Donald zijn naam ook nog op het scorebord. De verdediger werkte een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied netjes in het doel: 0-4.

Foto’s: Hans Reefman