De FC Twente/Heracles Academie en ProKinesis gaan samenwerken op het gebied van podotherapeutische zorg. Op Trainingscentrum Hengelo werd onlangs de samenwerking door beide partijen bekrachtigd.

Youri Geurkink, Coördinator Fysiek en Wetenschap binnen de Academie, is blij met deze samenwerking: “Dankzij de samenwerking met ProKinesis krijgen we veel meer inzichten op het gebied van podotherapie en kunnen we spelers voorzien van nog meer hulp en betere adviezen.” Maikel Caarels, eigenaar van ProKinesis, is eveneens enthousiast over de samenwerking: “Het is erg goed dat de FC Twente/Heracles Academie aandacht besteedt aan dit onderwerp. Ik ben trots dat ProKinesis hierdoor een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van talentvolle voetballers.”

Win-winsituatie

De spelers binnen de FC Twente/Heracles Academie werden bij aanvang van het seizoen uitvoerig gescreend door ProKinesis. Volgens zowel Geurkink als Caarels levert dit een win-winsituatie op voor de rest van het seizoen. Geurkink: “Middels de screeningen kon er onder andere vastgesteld worden of er spelers zijn die gevoeliger zijn voor bepaalde klachten of blessures aan de voeten.” Caarels vult aan: “Op het moment dat een speler daadwerkelijk klachten of een blessure ervaart, zal de doorlooptijd enorm verminderen. De gegevens van de speler zijn dan al bekend, waardoor we hem een stuk efficiënter kunnen helpen.”

Naast het makkelijker in kaart kunnen brengen van mogelijke klachten en blessures, worden alle spelers ook voorzien van op maat gemaakte adviezen voor schoeisel. “Iedere voetballer heeft verschillende voeten en gebruikt deze anders”, benadrukt Caarels. “Een vleugelspeler gebruikt zijn voeten op een hele andere manier dan een doelman, waardoor het type schoenen ook verschilt.” Geurkink: “Het is goed dat iedere speler nu individueel advies kan ontvangen om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren met de juiste schoenen. De zorg voor voeten van een voetballer zijn immers belangrijk, het is goed dat hier nu extra aandacht voor is.”