De FC Twente/Heracles Academie blijft de huidige opleidingslocatie op Sportpark Veldwijk in Hengelo aanhouden. Onlangs heeft de gemeenteraad van Hengelo besloten om jaarlijks €115.000 te investeren in talentontwikkeling en topsport voor de gezamenlijke jeugdopleiding, zodat de Academie op de huidige locatie gevestigd kan blijven en verdere ambities waargemaakt kunnen worden.

Dominique Scholten, directeur Academie, is blij met de toezegging van de gemeenteraad van Hengelo: ‘’We wilden heel graag een zelfstandig trainingscomplex, waar we beschikken over alle hedendaagse topsportfaciliteiten. Met deze toezegging krijgen we een modern en professioneel trainingscomplex, dat past bij onze ambities. Dit wordt voor de Academie een hele belangrijke stap, het zal als vliegwiel fungeren. We kijken uit naar de spoedige realisatie!’’

Realisering
Het vernieuwde trainingscomplex zal bestaan uit zes trainings- en wedstrijdvelden. Daarnaast wordt het hoofdgebouw volledig gerenoveerd en verschijnt er nieuwbouw achter het doel van het hoofdveld aan de zijde van het FBK-stadion. De nieuwbouw achter het hoofdveld bevat onder andere een topsportkantine en tribune voor bezoekers. Het streven is om dit per 1 januari 2025 te realiseren. Na het toekomstige vertrek van FC Twente neemt de Academie die vierkante meters erbij in het hoofdgebouw. Daarbij krijgen de Academie en atletiekvereniging MPM beiden een eigen entree.

Sportpark Veldwijk
Al meer dan twintig jaar maakt de jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo gebruik van Trainingscentrum Hengelo op Sportpark Veldwijk. Vanaf het seizoen 2024/2025 zullen de faciliteiten op deze locatie enkel worden gebruikt voor het opleiden van talentvolle voetballers. De eerste selectie van FC Twente verhuist dan naar Sportpark Het Diekman in Enschede.