Vier spelers die voortkomen uit de FC Twente/Heracles Academie zijn opgenomen in de voorselectie van verschillende Nederlandse jeugdelftallen.

Nederland O18

Mats Rots en Juliën Mesbahi zijn opgenomen in de 29-koppige voorselectie van Nederland O18. Voor beide spelers is het de eerste keer dat ze geselecteerd zijn voor de nationale Onder 18-selectie. Indien één of beide speler(s) in de definitieve selectie zit(ten), staat er voor deze(n) tijdens de interlandperiode een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië O18 op het programma. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 9 september om 11.30 uur gespeeld in het Italiaanse Pisa.

Nederland O19

Stijn Bultman is opgenomen in de voorselectie van Nederland O19. Het is de eerste keer dat de verdediger, die afgelopen weekend zijn officiële debuut maakte voor Heracles Almelo, onderdeel is van de voorselectie van Nederland O19. Mocht Bultman in de definitieve selectie zitten, dan zal hij met Nederland O19 een oefenduel spelen tegen de Italiaanse leeftijdsgenoten. Deze wedstrijd wordt op maandag 11 september gespeeld in Prato, Italië.

Foto: NESImages

Jong Oranje

Max Bruns is door bondscoach Michael Reiziger opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje voor de eerste wedstrijden van de EK-kwalificatie voor het EK in 2025. De verdediger die in 2021 vanuit de Academie doorstroomde naar de eerste selectie van FC Twente is voor het eerst opgenomen in de voorselectie. Op vrijdag 1 september wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Als Max Bruns hiervan onderdeel is, zal hij met Jong Oranje op vrijdag 8 en dinsdag 12 september in actie komen. Jong Oranje neemt het dan op tegen respectievelijk Jong Moldavië en Jong Noord-Macedonië.

Mooie ontwikkeling

Dominique Scholten, Directeur Academie, is trots op het feit dat deze spelers onderdeel zijn van de verschillende nationale voorselecties: “Het is een mooie ontwikkeling dat spelers uit de Academie niet alleen de stap naar FC Twente of Heracles Almelo maken, maar daarbij ook steeds vaker in beeld zijn bij vertegenwoordigende selecties van Nederland en andere landen.”