Het voetbalseizoen 2023-2024 is onlangs van gestart gegaan. Ook dit seizoen blijft de FC Twente/Heracles Academie nadrukkelijk de verbinding met de regio zoeken middels het Regioplan, om zo het algehele voetbalniveau in de regio te laten stijgen. Op Erve Asito vond onlangs de kick-off van het nieuwe Regioplan-seizoen plaats middels een kick-off sessie plaats voor alle coördinatoren, assistent-coördinatoren en trainers van het Regioplan.

Gedurende de kick-off sessie deelden Tim van Vlijmen (Coördinator Regioplan) en Bas van Baar (Hoofd Voetbalontwikkeling) de missie, visie en werkwijze van de FC Twente/Heracles Academie met alle aanwezigen. “Het is van groot belang dat de personen die het Regioplan ‘op het veld’ uitvoeren goed op de hoogte zijn van waar de Academie voor staat en met welke voetbalvisie wij spelers opleiden, vertelt Tim van Vlijmen. Het team van coördinatoren, assistent-coördinatoren en Regiotrainers is in aanloop naar het nieuwe seizoen gegroeid. “Het Regioplan-team bestaat inmiddels uit 42 ambitieuze mensen die elke vrijdag bezig zijn met de ontwikkeling van alle deelnemers. Dat is een mooi aantal, waarmee we een grote groep potentievolle kinderen kunnen beïnvloeden.”

Van Vlijmen licht het nut van de Regiotrainingen toe: “Middels de Regiotrainingen krijgen deelnemers van het Regioplan gedurende het seizoen 27 extra beïnvloedingsmomenten aangeboden, naast alle trainingen bij hun eigen amateurvereniging. Daarnaast kunnen wij amateurvoetbaltrainers, liefhebbers en andere personen inspireren met onze werkwijzen en oefenvormen gebaseerd op onze visie. De Regiotrainingen zijn namelijk op alle locaties vrij te bezoeken voor iedereen.”

Regio’s

Het Regioplan van de FC Twente/Heracles Academie wordt dit seizoen uitgevoerd in negen verschillende regio’s, verdeeld over Oost-Nederland en over de Duitse grens. In alle regio’s start het nieuwe seizoen van de Regiotrainingen op vrijdag 15 september, waarna er op iedere reguliere vrijdag getraind zal worden.

Regio Zuid
Regio Zuid traint tijdens de eerste seizoenshelft op het terrein van Sportclub Neede. Daan Renema fungeert als coördinator van Regio Zuid, hij wordt geassisteerd door Brad Heuten. Pepijn Nijhof en Thijmen de Vries zullen op het veld de trainingen leiden. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 17.45 uur.

Regio Oost
De Regiotrainingen van Regio Oost vinden tijdens de eerste seizoenshelft plaats op de accommodatie van UD Weerselo. Patrick Bakhuis is de coördinator van deze regio, met Tijs Beernink als assistent naast hem. Daan Krabbe, Mattia Verrillo en Daan Boone voeren de trainingen van Regio Oost uit. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 17.45 uur.

Regio West
Regio West zal tot de winterstop trainen op de velden van vv S.V.V.N. in Nijverdal. Jarno Rond is dit seizoen de coördinator van deze regio. Hij wordt geassisteerd door Herjan Eshuis. Marijn Kolman, Jirre ter Brugge, Brent Hopster en Luan Scheffer staan op het veld als Regiotrainer. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 16.30 uur (Onder 9) en 17.45 uur (Onder 10 & Onder 11).

Regio Enschede
Regio Enschede traint tijdens de eerste seizoenshelft bij LSV Lonneker. In deze regio fungeert Rutger-Jan Bever als coördinator. Daarnaast zijn er in deze regio vier Regiotrainers actief: Steijn Mosman, Virgil Gondorf, Soufian Assiri en Boaz Meijerink. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 16.30 uur (Onder 9) en 17.45 uur (Onder 10 & Onder 11).

Regio Hengelo
De Regiotrainingen van Regio Hengelo vinden tijdens de eerste seizoenshelft plaats bij Rood-Zwart Delden. Bart Hampsink is de coördinator van deze regio, hij wordt geassisteerd door Per Nieuwenhuis. Youri Dekker, Brent Reuvenkamp en Nassim Oulad ben Lahcen staan als Regiotrainers op het veld. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 16.30 uur (Onder 9) en 17.45 uur (Onder 10 & Onder 11).

Regio Almelo
Regio Almelo zal tot de winterstop wekelijks trainen op het terrein van RKSV De Tukkers. Jorn Nijhof fungeert als coördinator van deze regio. Hij wordt geassisteerd door Brandon van Emst. Daarnaast zijn Emiel Tieman, Raul Entjes en Koen van Reeuwijk binnen deze regio actief als Regiotrainer. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 16.30 uur (Onder 9) en 17.45 uur (Onder 10 & Onder 11).

Regio Duitsland
De Regiotrainingen van Regio Duitsland vinden het resterende deel van dit kalenderjaar plaats bij SV Heek. Loris Deiters is de coördinator van deze regio. Patrick van Dungen en Hendrik Hörmann zullen als Regiotrainers de trainingen uitvoeren. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 17.45 uur.

Regio Zwolle
Regio Zwolle traint tijdens de eerste seizoenshelft op de velden van FC Ommen. Jesse Betaze fungeert als coördinator van deze Regio. Jaron Volkerink, Sem Kleen Scholten en Milan Pierik zijn de Regiotrainers. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 17.45 uur.

Regio Deventer
De Regiotrainingen van Regio Deventer worden tot de winterstop afgewerkt bij Voorwaarts Twello. Pim Weijers is de coördinator van deze regio. Pharrel Polnaya, Paul Eijkelenkamp en Jurre Schneider zijn actief als Regiotrainer. De trainingen in deze regio vinden wekelijks plaats om 17.45 uur.

HET REGIOPLAN

Met ingang van het seizoen 2021/22 voert de FC Twente/Heracles Academie het Regioplan uit. Middels dit concept wil de Academie haar voetbalkennis delen met de regio, om zo het algehele voetbalniveau te laten stijgen. Dit gebeurt op het veld middels de Regiotrainingen, waar dit seizoen ongeveer 350 potentierijke jongens en meisjes uit verschillende regio’s aan deelnemen, maar ook buiten de lijnen streeft de Academie ernaar om de regio kennis bij te brengen. Zo worden er onder andere bijeenkomsten, webinars en workshops georganiseerd voor trainers en bestuurders van de aangesloten partnerclubs. Een andere kracht van het Regioplan is dat de FC Twente/Heracles Academie amateurverenigingen verbindt, zodat zij elkaar kunnen versterken in kennis en andere zaken. Dit seizoen organiseert de Academie ook kennisdelingsactiviteiten in nieuwe onderwerpen en wordt het Regioplan-platform, dat in samenwerking met VTON is gelanceerd, uitgebreid.