De FC Twente/Heracles Academie en Pro-F Professionele Fysiotherapie gaan de huidige samenwerking intensiveren. De uitbreiding van de samenwerking bestaat uit het aanbod van personal training op individueel niveau in kleine groepen. Het doel hiervan is om spelers een nog beter individueel trainingsprogramma te bieden en hierbij te ondersteunen, ook buiten de Academie om.

Dankzij de intensivering van de samenwerking met Pro-F kan de Academie een nieuwe stap zetten in de focus op het individu. “Binnen de Academie proberen we onze spelers zo goed mogelijk te ondersteunen op fysiek vlak door verschillende programma’s op het veld in en de gym zoveel mogelijk op het individu af te stemmen”, zegt Youri Geurkink, Coördinator Fysiek en Wetenschap. “Bij de spelers bestaat er echter ook de behoefte om buiten de Academie om ook te kunnen werken aan hun ontwikkeling. In Pro-F hebben we daarvoor een geschikte partner gevonden die dit kan aanbieden, waarbij zij onze spelers op een goede manier begeleiden wanneer deze extern trainen.”

Youri Geurkink, Coördinator Fysiek en Wetenschap

Over de samenwerking

De FC Twente/Heracles Academie en Pro-F Fysiotherapie werken al meerdere jaren samen op het gebied van paramedische begeleiding. De professionals van Pro-F zijn daardoor al langere periode betrokken bij blessurepreventie en blessure-/klachtenbehandeling van spelers uit de FC Twente/Heracles Academie.