De FC Twente/Heracles Academie en ME Fit werken sinds kort samen aan de optimalisatie van krachttrainingen voor Academie-spelers. Door deze samenwerking kan de gezamenlijke Academie via een speciale app op maat gemaakte krachttrainingen aanbieden voor alle spelers.

Ellery Cairo, Fysiektrainer binnen de Academie, legt uit: “ME Fit maakt het mogelijk om de krachttrainingen online bij te houden en te verspreiden onder de spelers. Hiermee kunnen zij direct op hun telefoon zien welke oefeningen ze moeten doen, hoe vaak en met welk gewicht.” Youri Geurkink vult aan: “In de volgende stap om meer te individualiseren in training, was het nodig om krachttraining digitaal te hebben. De training kan daardoor aangepast worden per speler en spelers kunnen ook zelf gegevens over hun training invoeren”.

ME Fit, gerund door Gody Uwampeta en Abdalla Elmedny, is gevestigd in Amsterdam. “We hebben een goed platform staan, maar door de input vanuit Ellery en Youri blijven we deze verbeteren”, geeft Gody aan. Abdalla: “We blijven de technische mogelijkheden van het platform uitbreiden, en daarmee ook de mogelijkheden om de Academie verder van ondersteuning te voorzien”.