Afgelopen donderdag kwamen meerdere spelers van de FC Twente/Heracles Academie in actie tijdens wedstrijden van nationale jeugdelftallen. Hieronder vindt u een overzicht van de spelers die minuten hebben gemaakt.

Irakli Yegoian (45 minuten)
Georgie O21 – Oranje O21:
0-3

Irakli Yegoian speelde met Georgië Onder 21 een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje Onder 21. De bezoekers uit Nederland waren een maatje te groot voor Georgië Onder 21 en wonnen de wedstrijd met 0-3. Doelpunten werden gemaakt door Bjorn Meijer (2x) en spits Noah Ohio (1x). De 19-jarige Yegoian kwam na rust binnen de ploeg voor Levan Osikmashvili.

Stijn Bultman (79 minuten)
Oranje O19 – Zwitserland O19: 4-3

Stijn Bultman stond donderdagavond voor het eerst in de basis bij Oranje Onder 19. De centrale verdediger speelde 79 minuten in de oefeninterland tussen Nederland Onder 19 en Zwitserland Onder 19. Op het Marbella Football Center in Spanje won Oranje Onder 19 met 4-3 van de Zwitsers. De doelpunten van Oranje Onder 19 kwamen op naam van Jaden Slory (2x), Julian Rijkhoff (1x) en Jeremiah Esajas (1x). Stijn Bultman leverde één assist bij de openingstreffer.

Juliën Mesbahi en Mats Rots (beide 60 minuten)
Kroatië O18 – Oranje O18: 3-2

Oranje Onder 18 heeft haar eerste wedstrijd tijdens het vriendschappelijke toernooi in Kroatië verloren van het gastland. Oranje Onder 18 kwam met 2-0 achter maar knokte zich terug naar een gelijke stand. In de laatste minuut van de wedstrijd trok Kroatië Onder 18 de overwinning over de streep door een doelpunt van Marino Skelin. Juliën Mesbahi en Mats Rots begonnen deze wedstrijd allebei in de basis. Beide spelers werden na een uur van het veld gehaald.