Maandagmiddag hebben Heracles Almelo en FC Twente een besloten oefenduel gespeeld op Erve Asito. De beide teams speelden met de wisselspelers van de wedstrijd van afgelopen zondag. De selecties van Heracles Almelo en FC Twente werden aangevuld met spelers uit de Onder 21 en Onder 18 van de FC Twente/Heracles Academie. De wedstrijd eindigde in 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Heracles Almelo
Bij de thuisploeg startte alleen Sem Scheperman vanuit de FC Twente/Heracles Academie in de basis. De middenvelder uit Holten speelde gisteren nog 10 minuten mee in het 2-2 gelijkspel. Scheperman speelde in het oefenduel de volledige 90 minuten. Lasse Wehmeyer, die zondag nog in de basis stond, deed tijdens de oefenwedstrijd alleen in de tweede helft mee. De Duitse vleugelaanvaller leverde een assist af bij de gelijkmaker van Heracles Almelo op de maandagmiddag. Timo Jansink, Yaid Marhoum en Shi-Jon Martina bleven de hele wedstrijd op de bank.

FC Twente
Bij de ploeg uit Enschede stonden er meer spelers in de basis die ook nog altijd actief zijn bij de FC Twente/Heracles Academie. Gijs Besselink was op de maandagmiddag de enige basisspeler die ook zondag in actie kwam. De contractspeler van FC Twente stond maandag de hele wedstrijd op het veld, net als Harrie Kuster die ook in de basis mocht beginnen. Michel Driezen, Irakli Yegoian en Sander Sybrandy stonden maandag ook aan de aftrap in Almelo, zij werden in de tweede helft gewisseld voor Jop Tijink, Lucas Vennegoor of Hesselink en Manuel Iylia. Tyrese Gijsbertha en Jeppe Wijnreder kwamen in het veld voor Ricky van Wolfswinkel en Gijs Smal. Doelman Sam Karssies bleef de gehele wedstrijd op de bank bij FC Twente.