Gisteren werd de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Twente gespeeld op Erve Asito. Tijdens deze wedstrijd kwamen zes spelers in actie die een verleden hebben in de FC Twente/Heracles Academie. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Vier spelers uit de gezamenlijke Academie stonden in de basis. Bij Heracles Almelo startten Stijn Bultman en Lasse Wehmeyer vanaf de eerste minuut. Bultman tekende afgelopen zomer zijn eerste contract bij de Almeloƫrs, hij speelde de volledige wedstrijd. Wehmeyer werd in de rust gewisseld. Hij tekende in december 2022 zijn contract bij Heracles Almelo.

Bij FC Twente waren Daan Rots en Mees Hilgers onderdeel van de basiself. Rots opende na elf minuten de score. Na 78 minuten werd hij gewisseld. Mees Hilgers speelde de gehele wedstrijd. Beiden tekenden tijdens het seizoen 2020/21 hun eerste contract bij FC Twente.

Invallers

Naast de vier basisspelers werden er tijdens de wedstrijd nog eens twee spelers ingebracht met een verleden in de FC Twente/Heracles Academie. In de 78e minuut kwam Gijs Besselink binnen de lijnen bij FC Twente. Twee minuten later verscheen Sem Scheperman op het veld namens Heracles Almelo. Besselink tekende afgelopen zomer bij FC Twente, Scheperman deed dit in maart 2022 bij Heracles Almelo.

Foto’s: NESimages.nl
Foto’s: FC Twente