De FC Twente/Heracles Academie is van en voor de regio. Middels het Regioplan wil de gezamenlijke Academie iets terugdoen voor de regio, zodat het algehele voetbalniveau in de regio kan stijgen. Afgelopen maand vonden er verschillende bijeenkomsten plaats, waarbij trainers, hoofd opleidingen en andere kaderleden van partnerclubs werden beïnvloed.

Op woensdag 10 oktober vond de eerste bijeenkomst van dit seizoen omtrent het herkennen van potentie plaats. Bij DETO Twenterand werden de aanwezige kaderleden van verschillende partnerclubs meegenomen in de visie van de FC Twente/Heracles Academie op het herkennen van potentie bij jonge spelers en speelsters. Koen Fleer, Hoofd Jeugdscouting: “We hebben tijdens deze bijeenkomst een jeugdwedstrijd tussen twee partnerclubs centraal gesteld. Aan deze wedstrijd hebben we in beide helften voor alle aanwezige jeugdtrainers een opdracht gekoppeld. Deze opdrachten bestonden uit het beoordelen van spelers op individuele basis.”

Fleer is ervan overtuigd dat het uitvoeren van bijeenkomsten op interactieve wijze ten goede komt van de kwaliteit. “We proberen iedere keer een nieuwe vorm toe te voegen aan onze bijeenkomsten. Deze keer was dat het beoordelen van spelers tijdens een echte wedstrijd. Aan de hand hiervan kon iedereen ook direct sparren over hun bevindingen. Dat voegt veel waarde toe aan dit soort bijeenkomsten.”

Foto’s: Stefan van Vlijmen

Hoofden Opleiding

Vrijdag 20 oktober stond in het teken van de eerste bijeenkomst voor Hoofden Opleiding en Technisch Coördinatoren van alle partnerclubs. Op zes verschillende locaties in de regio werd de bijeenkomst afgetrapt door de locatie coördinatoren. Tim van Vlijmen, Coördinator Regioplan: “Deze bijeenkomst stond vooral in het teken van het kennismaken tussen Hoofden Opleiding in de regio en het beter leren kennen elkaars vereniging. Daarnaast hebben we het gehad over het activeren van het trainerskader binnen verenigingen. ”

Van Vlijmen benadrukt dat deze kennisdelingsactiviteit ook in het kader stond van verbinding tussen partnerclubs. “Vanuit de FC Twente/Heracles Academie willen we tijdens dit soort bijeenkomsten met name een faciliterende rol spelen. Tijdens de bijeenkomst laten we de partnerclubs veel aan het woord, zodat zij elkaar ook kunnen inspireren met hun werkwijzen. Het wiel hoeft namelijk niet altijd opnieuw uitgevonden te worden.”

Tevreden

Tim van Vlijmen is erg tevreden over de groei van het aanbod van diverse bijeenkomsten richting de partnerclubs. “We bieden nu verschillende bijeenkomsten en kennisdelingsactiviteiten aan voor specifieke doelgroepen binnen de partnerclubs. Daarnaast worden de bijeenkomsten ook georganiseerd door personen die hier veel kennis van hebben. Het is van groot belang om op deze manier kwalitatieve waarde toe te voegen aan de relatie met onze partnerclubs in de regio en om deze in de toekomst te kunnen continueren en waar nodig te intensiveren.”