De Onder 21-selectie van de FC Twente/Heracles Academie nam het dinsdagmiddag in een oefenwedstrijd op tegen FC Twente. Op Trainingscentrum Hengelo eindigde de wedstrijd met 4-1 in het voordeel van FC Twente. Namens Onder 21 was Kick Landkroon trefzeker. Bij FC Twente kwamen onder andere Irakli Yegoian en Sander Sybrandy tot scoren.

De selectie van FC Twente startte met verschillende namen in de basis die uit de gezamenlijke Academie voortkomen. Max Bruns, Mats Rots, Gijs Besselink, Irakli Yegoian en Sander Sybrandy verschenen aan de aftrap. Direct na rust kwam oud-Academie speler Mees Hilgers binnen lijnen. Een kwartier later mochten Academie-spelers Michel Driezen en Jort Ribbers ook hun opwacht maken in het shirt van FC Twente.

Foto’s: Stef Heerink

Opstelling Onder 21
Sam Karssies, Tyrese Gijsbertha, Juliën Mesbahi, Jaïr Haakmat, Semir Ozturk, Morris de Wilde, Manuel Iylia, Tiago Codinha, Derrick Slagveer, Yaid Marhoum, Mohamed Essakkati

Invallers: Jeppe Wijnreder, Jop Tijink, Tijn Tusveld, Xander Mulder, Shi-Jon Martina, Benjamin Nagel, Kick Landkroon

Opstelling FC Twente
Przemysław Tyton, Joshua Brenet, Max Bruns (61’ Michel Driezen), Alec van Hoorenbeeck (46’ Mees Hilgers), Mats Rots, Gijs Besselink, Irakli Yegoian, Carel Eiting, Sander Sybrandy, Ricky van Wolfswinkel, Naci Ünüvar (61’ Jort Ribbers).

Dikgedrukte namen in de opstelling van FC Twente hebben in het verleden in de FC Twente/Heracles Academie gespeeld of spelen daar momenteel.