Tien nieuwe amateurverenigingen uit de regio hebben zich verbonden aan het Regioplan van de FC Twente/Heracles Academie. Op woensdagavond werd de samenwerking met de nieuwe partnerclubs bekrachtigd op Erve Asito.

VMC (dochterclub van S.V. Vasse en vv Manderveen), v.v. UDI, SV Hector, GFC Goor, vv Bruchterveld, BSC Unisson en vv Diepenheim hebben zich als Nederlandse amateurvereniging aangesloten bij het Regioplan. Daarnaast zijn er drie Duitse partnerclubs verwelkomd: Fortuna Gronau, SV Heek en FC Ottenstein. Door de aansluiting van deze verenigingen groeit het aantal partnerclubs van de gezamenlijke Academie naar 82.

Tim van Vlijmen, Coördinator Regioplan, is blij met de aansluiting van de nieuwe partnerclubs: “Het is mooi om het Regioplan in één keer met tien nieuwe partnerclubs te vergroten. Hiermee wordt een positief signaal afgegeven vanuit de regio .” Door de aansluiting van drie nieuwe partnerclubs uit Duitsland, groeit die regio in totaal naar acht partnerclubs. Van Vlijmen: “In Duitsland leeft het amateurvoetbal net zo veel als in Nederland. Het zou gek zijn als wij ons dan laten tegenhouden door een landsgrens. Daar voetballen ook potentievolle kinderen die wellicht aan kunnen sluiten bij de Academie. Met name door de inzet van Loris Deiters, Coördinator Regio Duitsland, kunnen we het Regioplan ook in in Duitsland uitvoeren en partnerclubs in die regio beïnvloeden. Hij kent de regio erg goed en heeft daar veel contacten met de amateurverenigingen.”

Tim van Vlijmen, Coördinator Regioplan

Effect

Van Vlijmen ziet door de groei van het Regioplan een bepaald effect verschijnen bij niet-aangesloten clubs: “Ik merk dat we amateurverenigingen tegenwoordig niet meer actief hoeven te benaderen en hen moeten overtuigen om aan te sluiten. Het komt nu regelmatig voor dat clubs zelf het dialoog starten en ons vragen om meer informatie te geven over het Regioplan. Daarbij kunnen we vanuit de praktijk laten zien hoe het Regioplan werkt, in plaats van dat we clubs er nog van moeten overtuigen dat onze ideeën zullen aanslaan.”

VTON-platform

Alle partnerclubs van de Academie hebben de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het Regioplan-platform via VTON. Via dit platform kunnen specifieke trainingsprogramma’s worden samengesteld. Carlo Kastermans, Field Manager bij VTON: “De samenwerking tussen de FC Twente/Heracles Academie en VTON loopt nu al meerdere jaren. In de loop der tijd is de samenwerking geïntensiveerd, omdat het aantal partnerclubs ook groeide.”

Carlo Kastermans, Field Manager VTON

Kastermans legt het nut van het Regioplan-platform uit: “Via het VTON-platform hebben trainers on- en offline toegang tot meer dan 1.200 voetbalgerelateerde oefenvormen. Deze zijn ingedeeld per lichting, zodat iedere leeftijdscategorie aan de slag kan met oefenvormen op maat. Daarnaast is de visie van de FC Twente/Heracles Academie in de oefenvormen die wij aanbieden voor partnerclubs. Zodoende kunnen alle trainers, actief op ieder niveau, aan de slag met kwalitatieve oefenvormen die overeenkomen met de speelwijze van de Academie.”

Regioplan

In 2021 heeft de FC Twente/Heracles Academie het Regioplan gelanceerd. Het doel hiervan is om het algehele niveau binnen het Twentse voetballandschap te verhogen. De Academie doet dit niet alleen, maar betrekt de gehele regio hierbij. Iedere vrijdag worden ruim 400 potentievolle spelers beïnvloed middels de Regiotrainingen. Buiten het veld worden er door het seizoen heen bijeenkomsten georganiseerd voor betrokken personen binnen partnerclubs.