Ellery Cairo (45) is toegevoegd aan de trainersstaf van FC Twente. Cairo gaat in de rol van fysiek trainer de staf van de eerste selectie versterken. Hij gaat zijn nieuwe werkzaamheden combineren met zijn taken binnen de FC Twente/Heracles Academie.

“Met de komst van Ellery Cairo kunnen we voor de spelers extra trainingen faciliteren op fysiek vlak. Zowel groepstrainingen als individueel”, vertelt Arnold Bruggink, technisch directeur FC Twente. “Ellery kent als oud-speler de club goed en werkt al jaren in deze functie in de Academie. Het is een goede ontwikkeling dat Ellery nu ook beschikbaar is voor FC Twente. Sinds afgelopen zomer is Colin de Graaf als Performance Coach werkzaam bij de club. Ellery gaat Colin voornamelijk ondersteunen bij de fysieke trainingen.”

“Veel jongens waarmee ik in de Academie heb gewerkt zitten nu bij de selectie, dan is het wel bijzonder om weer met hen te werken”, vertelt Ellery Cairo. “Ik vind het heel mooi om weer op een heel hoog niveau aan de slag te gaan en samen met Colin de jongens klaar te stomen voor hun trainingen en wedstrijden. Ook kunnen we de spelers die iets extra willen doen meer bieden. De trainingen zijn heel breed en bevatten niet alleen kracht, het gaat ook om bijvoorbeeld bewegen en coördinatie.”

Daan Damveld

Doordat Ellery Cairo gedeeltelijk aansluit bij de eerste selectie van FC Twente, komt een deel van zijn werkzaamheden binnen de gezamenlijke Academie vrij. Deze werkzaamheden worden per direct ingevuld door Daan Damveld, die eerder al op vrijwilligersbasis actief was binnen de FC Twente/Heracles Academie als fysiek trainer. Damveld is daarnaast actief als personal trainer bij Pro-F.